Συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα η θερμοκρασία

ο αντικυκλώνας στην Σκανδιναβία και οι ψιλές πιέσεις στην βόρεια Αφρική. Σε ψιλή πίεση οι άνεμοι γυρίζουν clockwise. Επίσης φαίνεται η αποκοπή ψυχρών αεριων μαζών λόγο του αντικυκλώνα στην Σκανδιναβία οι οποιες επηρεάζουν την κεντρική Ευρώπη.

Ισχυρός αντικυκλώνας πάνω από την Σκανδιναβία συνεχίζει να εκτοπίζει ψυχρές αέριες μάζες νότια προς την Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια όπου και αναμένονται ισχυρά μέτωπα κακοκαιρίας. Η περιοχή μας δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από αυτή την εξέλιξη του καιρού λόγω του ότι ψηλές πιέσεις και θερμές αέριες μάζες στην Βόρεια Αφρική εμποδίζουν τα χαμηλά συστήματα και τις ψυχρότερες αέριες μάζες να κατηφορίσουν στην περιοχή μας.

Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά και το εσωτερικό όπου θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ το απόγευμα στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασίας στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 έως 30 βαθμούς στα παράλια και στους 17 βαθμούς στην χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους.Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα.

Αύριο και καιρός συνεχίζει κυρίως αίθριος με αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και στο εσωτερικό κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση.
Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και την Κυριακή η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται πως θα αλλάξει λίγο το καιρικό σκηνικό αφού υπάρχει πιθανότητα για τοπικού χαρακτήρα βροχές. Η θερμοκρασία αρχικά σημειώνει άνοδο αλλά στο τέλος της εβδομάδας σημειώνει πτώση.

το καιρικό σκηνικό δεν αλλάζει ιδιαιτερα τις επόμενες μέρες αφού χαμηλά συστήματα με μέτωπα κακοκαιρίας κύριος στην κεντρική Ευρώπη και Βαλκάνια μένουν εγκλωβισμένα εκεί και ανατροφοδοτούνται

το καιρικό σκηνικό δεν αλλάζει ιδιαιτερα τις επόμενες μέρες αφού χαμηλά συστήματα με μέτωπα κακαιρίας κύριος στην κεντρική Ευρώπη και Βαλκάνια μένουν εγκλωβισμένα εκεί και ανατροφοδοτούνται

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>