Ο καιρός σήμερα

Ο αντικυκλώνας που βρίσκεται πάνω από την Σκανδιναβία εδώ και μια εβδομάδα θα παραμείνει εκεί και για αυτή την εβδομάδα συνεχίζοντας να καθορίζει την εξέλιξη του καιρού στην Ευρώπη.

Συνεχίζει να τροφοδοτεί την Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια με ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια και σε συνδυασμό με τις ψηλές αέριες μάζες που επηρεάζουν την Βόρεια Αφρική και μέρος της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (Κύπρος), ευνοείται πεδίο χαμηλών πιέσεων από την Πορτογαλία μέχρι και τα Βαλκάνια όπου στις εκεί περιοχές αναμένονται και έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες. Δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα αυτό το καιρικό σκηνικό και έτσι δεν αναμένεται τίποτα αξιόλογο σε βροχές ή μεταβολή της θερμοκρασίας για την περιοχή μας για τις επόμενες 10 μέρες.

map1

Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29-30 βαθμούς στα παράλια και στους 20 βαθμούς στην χιονίστρα.
Αύριο ο καιρός θα είναι παρόμοιος με σήμερα.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή στα ορεινά το απόγευμα. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρηθεί αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

precmap

*Στις φωτό φαίνεται ο αντικυκλώνας στην Σκανδιναβία, ψυχρές αέριες μάζες σε κεντρική Ευρώπη, τα χαμηλά βαρομετρικά στα Βαλκάνια και οι σχετικά θερμές αέριες μάζες και ψηλές πιέσεις στην βόρεια Αφρική και νοτιοανατολική μεσόγειο αλλα και η εξέλιξη του καιρού σε σχέση ne τις βροχές μέχρι και τις 26 του μηνα

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>