Ο αντικυκλώνας στην Σκανδιναβία συνεχίζει να καθορίζει τον καιρό στο μεγαλύτερο μέρος τις Ευρώπης

Ο αντικυκλώνας που βρίσκεται πάνω από την Σκανδιναβία εδώ και μια εβδομάδα θα παραμείνει εκεί και για αυτή την εβδομάδα συνεχίζοντας να καθορίζει την εξέλιξη του καιρού στην Ευρώπη.

Συνεχίζει να τροφοδοτεί την Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια με ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια και σε συνδυασμό με τις ψηλές πιέσεις και θερμές αέριες μάζες που επηρεάζουν την Βόρεια Αφρική και μέρος της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (Κύπρος), ευνοείται πεδίο χαμηλών πιέσεων από την Πορτογαλία μέχρι και τα Βαλκάνια όπου στις εκεί περιοχές αναμένονται και έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες.

Δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα αυτό το καιρικό σκηνικό και έτσι δεν αναμένεται τίποτα αξιόλογο σε βροχές ή μεταβολή της θερμοκρασίας για την περιοχή μας για υπόλοιπο της εβδομάδας.. Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια οι ριπές θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29-30 βαθμούς στα παράλια και στους 20 βαθμούς στην χιονίστρα.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή στα ορεινά το απόγευμα. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρηθεί αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία την Πέμπτη δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αναμένεται σταδιακή μικρή πτώση. Ο αντικυκλώνας της Σκανδιναβίας ίσως να κινηθεί πιο νότια προς την Κεντρική Ευρώπη την άλλη εβδομάδα και έτσι θα είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες να μας επηρεάσει και εμάς κάποιο αξιόλογο σύστημα.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>