Τοπικές καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη

Ο αντικυκλώνας που επηρέαζε τις Σκανδιναβικές χώρες το τελευταίο διάστημα κινείται νότια/νοτιοανατολικά προς δυτική Ρωσία και θα επεκτείνεται μέχρι και τα Βαλκάνια όπου το τελευταίο διάστημα επηρεάστηκαν από αλυσιδωτά χαμηλά βαρομετρικά. Έτσι ψυχρότεροι άνεμοι από την ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια θα κινηθούν νότια προς ανατολική Μεσόγειο όπου και αναμένεται η δημιουργία αβαθές βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή μας την Τρίτη με την συνοδεία τοπικών καταιγίδων.

Από την Τεταρτη και όλο το υπόλοιπο τις βδομάδας αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός με την θερμοκρασία να συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα. Δεν φαίνεται να μας επηρεάζει κάτι αξιόλογο σύντομα ξανά αφού ο αντικυκλώνας από την δυτική Ρωσία φαίνεται να επιτρέφει στην Σκανδιναβία και δεν εύνοα την περιοχή μας ούτε για βροχές αλλα ούτε για χαμηλές θερμοκρασίες.

Αύριο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτος από τα ορεινά όπου τη παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ασθενής μέχρι μέτριοι 2-4 Bft. Η θερμοκρασία θα κειμένεται από 2 έως 4 βαθμούς πάνω από την κανονική για την εποχή. 32 Λευκωσία ( κανονική 28.3), 29 έως 30 στα παραλια και 18 στην χιονίστρα.

Αύριο βραδυ ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενής βορειοδυτικούς ανέμους 1-3 Bft. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, σύντομα οι νεφώσεις θα αυξηθούν αρχικά από τα ορεινά και δυτικά όπου μέχρι το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες από εκεί θα κινηθούν ανατολικά και ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από νωρίς το βραδυ. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις περιοχές που θα επηρεαστούν και ποσο θα έχετε αύριο.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>