Ελπίδες για αξιόλογες βροχές την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη

Ασθενές βόρειο ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή το επόμενο διάστημα. Αύριο ο καιρός αναμένεται παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, 27 έως 28 στα παραλια και 16 στην χιονίστρα.

Παρόμοιος ο καιρός την Κυριακή με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο κατά 1 περίπου βαθμό. Μέχρι το τέλος του μηνα δεν αναμένεται ουσιαστική αλλαγή του καιρού, αφού η περιοχή μας δεν φαίνεται να ευνοείται από τις συνθήκες που θα επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη όμως φαίνεται να αλλάζει το καιρικό σκηνικο. Ο αντικυκλώνας που θα εγκατασταθεί στην Δυτική Ευρώπη την άλλη βδομάδα σιγά σιγά θα κινηθεί προς κεντρική Ευρώπη και θα ευνοήσει την κάθοδο πιο ψυχρών αεριων μαζών προς την περιοχή μας αλλα και πολύ πιθανόν θα ευνοήσει και οργανωμένα συστήματα κακοκαιρίας μέσα στην πρώτη βδομάδα του Νοέμβρη.

Θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα τα πράγματα σε 2-3 μέρες. Παρόλο που είχαμε κάποιες τοπικές βροχές και καταιγίδες την περασμένη Τρίτη δεν σημειώθηκαν σε σημεία όπου υπάρχουν μετρητές αφού ήταν κυρίως σε κατεχόμενες περιοχές και η βροχόπτωση του μηνα βρίσκετε στο 0% κάτι που δεν φαίνεται να αλλάζει.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ (mm) – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

Προκαταρκτικά στοιχεία μέχρι 21/09/2016

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>