Σχετικά ψηλή πίεση και ασθενές βόρειο ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή

Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 27 έως 29 βαθμούς στα παράλια και στους 17 βαθμούς στην χιονίστρα.

Αύριο, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι παρόμοιος με σήμερα. Η θερμοκρασία ίσως σημειώσει μικρή άνοδο κατά 1 περίπου βαθμό. Το ψυχρό μέτωπο που φαινόταν πώς θα μας επηρέαζε το Σάββατο το απόγευμα προς βράδυ κινείται ελαφρώς πιο βόρεια και μάλλον θα μας επηρεάσει μόνο με πτώση της θερμοκρασίας και χωρίς ιδιαίτερες βροχές.

oct262

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος χωρίς να αποκλείονται μεμονωμένες βροχές. Την περιοχή θα επηρεάζει μέτριο ως ισχυρό δετικό ρεύμα αέρα 4-6 bft. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση.

Όπως αναφέρω εδώ και καιρό η πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη φαίνεται θετική όσο αφορά βροχές αλλά και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αφού μεγάλο μέρος της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα επηρεάζεται από ψηλές πιέσεις και σχετικά θερμές αέριες μάζες για την εποχή και έτσι θα ευνοείται η περιοχή μας με χαμηλές πιέσεις αλλά και ψυχρές αέριες μάζες. Μέχρι αύριο θα είναι πιο ξεκάθαρη η εξέλιξη του καιρού.

prc2616

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>