Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή από τα νοτιοανατολικά

Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς 2-4 bft. Η θερμοκρασία στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 έως 30 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στην χιονίστρα. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, κατά διαστήματα θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις και στην ατμόσφαιρα πιθανό να εμφανιστεί αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο κατά περίπου 1 βαθμό και θα κυμαίνεται σε πολύ ψηλότερα επίπεδα για την εποχή. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, οι άνεμοι ενισχύονται από το απόγευμα όπου αναμένεται και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή. Ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος έως μερικώς συννεφιασμένος με πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και θα κειμένεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Απολογούμαι που με ξεγέλασαν τα μοντέλα προχθές και ανάφερα πώς φαινόταν κάτι για το Σαββατοκύριακο, δεν έπρεπε να βιαστώ γνωρίζοντας ότι αυτός ο μήνας που διανύομαι είναι ο πιο δύσκολος μήνας πρόβλεψης ,αφού βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο και τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα.

Τώρα για την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη όπως λέω από τις 19 του μήνα καθημερινά και μετά από πολλή μελέτη θα έχουμε ευνοϊκές συνθήκες για κάτι καλό και παγκύπριο. Ο αντικυκλώνας έχει ήδη εγκατασταθεί στην δυτική Ευρώπη και θα ευνοήσει την κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών προς την ανατολική Μεσόγειο αλλα και βροχές.

Προς το παρόν η μέρα που φαίνεται πώς θα έχουμε βροχές είναι η ερχόμενη Τετάρτη. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και θα βρίσκεται σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Αύριο θα βγάλω αναλυτικό δελτίο καιρού για τους κυνηγούς της Κυριακής.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>