Απο καλοκαίρι σε χειμώνα !!! Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πολύ πιθανόν χιόνια !!!

Όπως σας αναφέρω εδώ και 10 μέρες,  ο αντικυκλωνας που θα βρίσκεται στην δυτική Ευρώπη τις τελευταίες μέρες του μήνα ο οποίος κινείται προς  τη κεντρικη Ευρώπη θα ευνοήσει την κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και χαμηλά συστήματα κακοκαιρίας την πρωτη εβδομάδα του Νοέμβρη. Μέχρι τότε θα επικρατεί καλός και θερμός καιρός για την εποχή.

Άυριο ο καιρός συνεχίζει να είναι αίθριος και θερμός για την εποχή. Την περιοχή θα επηρεάζει ισχυρό δυτικό ρεύμα ανέμου. Οι θερμοκρασίες θα είναι 2 εως 4 βαθμοί πάνω απο το κανονικό, 29 στο εσωτερικό, 27 εως 29 στα παράλια και 16 στην χιονίστρα.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι παρόμοιος με άυριο, η θερμοκρασία σημειώνη πτώση κατα περίπου 2 βαθμούς.Την Τρίτη αναμένεται να μας επηρεάσει βαρομετρικό χαμηλό απο τα δυτικά  με συνοδεία ψυχρού μετώπου. Ο καιρός αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες σε όλο το νησι. Σε κάποιες περιπτώσεις οι καταιγίδες θα είναι εντονες και θα συνδέονται απο ισχυρούς ανέμους και πιθανών χαλάζι. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτωση. Ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες και το βράδυ.

Τις αυγινές ώρες στην περιοχή Τροοδους, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αναμένεται να έχουμε και την πρώτη χιονόπτωση.

Την Τετάρτη ο καιρός αναμένεται αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στο Τροόδος θα πέσουν ακόμα λίγα χιόνια. Ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά απο το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και αν δεν υπάρξει σημαντική αλλαγή θα κειμένεται στους 10 βαθμούς πιο κάτω απο σήμερα. Νέα κακοκαιρία φαίνεται να μας επηρεάζει ξανά μετά απο λίγες μέρες.

Για τυχόν αλλαγές στην εξέλιξη του καιρού θα υπάρχει  και η ανάλογη ενημέρωση.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>