´Εντονες βροχές και καταιγίδες πλησιάζουν απο τα δυτικά !!!

Ο μεσογειακός αντικυκλώνας που επηρέασε νωρίτερα την Κρήτη με πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα, κινείται σταθερά προς τα ανατολικά. Στο περασμά του άφησε 40mm έως 146mm βροχής με ανέμους που έφτασαν τα 122kph. Το σύστημα αυτό εξασθένισε περνώντας από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου όπως αναμενόταν.

Πλησιάζοντας όμως στην ανατολική μεσόγειο, θα συναντήσει πιο θερμά νερά και έτσι βαθαίνει πάλι χωρίς να αναβαθμίζεται σε κυκλώνα, αλλά σε ένα ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό. Οι βροχές και οι καταιγίδες φαίνονται καθαρά μέσα στις εικόνες του ραντάρ και μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη τους εδώ .

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα δελτία οι βροχές στο νησί μας αναμένονται κυρίως από τα μεσάνυχτα και μετά,χωρίς να αποκλείονται βροχές νωρίτερα κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και πιο ανατολικά(Ριζοκάρπασο).

Μέχρι τις αυγινές ώρες θα επηρεαστούν όλες οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες όπου κατά διαστήματα τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα. Αυτά τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν μέχρι και αύριο το πρωί,ενώ αργότερα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται αρχικά από τα δυτικά. το απόγευμα θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας χωρίς να αποκλείονται και κάποιες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση.

radar3010

Οι πρώτες καταιγίδες που θα σημειωθούν απόψε αναμένεται να είναι και οι εντονότερες συνοδευόμενες από πολύ ισχυρούς έως θιελλώδεις ανέμους και πιθανό με χαλάζι.Λόγω του ότι οι βροχές σε αρκετές περιπτώσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια και ένταση αναμένεται να σημειωθούν προβλήματα και τοπικές πλημμύρες. Στον χάρτη μπορείτε να δείτε τις αναμενόμενες ποσότητες βροχής που θα σημειωθούν από αυτό το σύστημα.

14875112_10154698564563011_1070143387_n

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>