Τροπικός κυκλώνας επηρεάζει την Κρήτη και κινείται προς την περιοχη μας !!!

Μεσογειακός κυκλώνας βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσω δορυφορικών εικόνων μπορείτε να διακρείνετε καθαρά το μάτι του. Αυτή την στιγμή επηρεάζει την περιοχή της Κρήτης με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχές και κινείται προς την ανατολική μεσόγειο.

Ο κυκλώνας καθώς θα περάσει από πιο παγωμένα νερά στην περιοχή του Αιγαίου θα εξασθενίσει, αλλά πλησιάζοντας την περιοχή μας όπου τα νερά είναι πιο θερμά βαθαίνει και πάλι. Το νησί μας θα επηρεαστεί απόψε γύρω στα μεσάνυχτα, αρχικά από τα δυτικά αλλά σύντομα αναμένεται να επηρεαστούν όλες οι περιοχές και θα συνεχίσει να μας επηρεάζει μέχρι αύριο το μεσημέρι περίπου.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι οι πολύ έντονες βροχές μεγάλης διάρκειας, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι. Τοπικά θα έχουμε και πλημμύρες αφού η βροχόπτωση σε κάποιες περιπτώσεις θα ξεπερνά τα 50mm ανά τρίωρο. Οι περισσότερες βροχές αναμένονται στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά, αλλά θα είναι πολύ ικανοποιητικές και στις υπόλοιπες περιοχές. Η συνολική βροχόπτωση υπολογίζω να κυμανθεί από 30mm έως 80mm χωρίς να αποκλείεται τοπικά να είναι ελαφρώς περισσότερη ή λιγότερη.

Μέσω της σελίδας μας θα έχετε συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη του καιρού και σύντομα θα εκδοθούν και προειδοποιήσεις.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>