Θερμές αέριες μάζες και σκόνη απο βόρεια Αφρική

Υψηλή πίεση και υψηλές νεφώσεις επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενεί ς 2-3 Bft και το απόγευμα ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 Bft. Η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 έως 25 βαθμούς στα παράλια και στους 12 βαθμούς στην χιονίστρα. Απόψε ο καιρός συνεχίζει μερικώς συννεφιασμένος με υψηλές νεφώσεις.

Αύριο ο καιρός θα είναι παρόμοιος με σήμερα. Την Τετάρτη βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάζει τα Βαλκάνια και θα επεκτείνεται μέχρι την Βόρεια Αφρική θα έχει βορειοανατολική πορεία και θα φέρει σκόνη και θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο. Την Πέμπτη θα επηρεαστούμε από την σκόνη με την θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω άνοδο και να κυμαίνεται μέχρι και 6 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή πτώση αλλά η σκόνη συνεχίζει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αλλά παραμένει πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Αρχικά το Σάββατο πιθανό να υπάρχει λίγη σκόνη η όποια σύντομα καθαρίζει. Δυστυχώς μέχρι και τις 20 του μήνα δεν φαίνονται βροχές αφού τα χαμηλά συστήματα έρχονται μέχρι την Ελλάδα και κινούνται βορειοανατολικά λόγω της αντίστασης που βρίσκουν από τις υψηλές πιέσεις και θερμές αέριες μάζες της Μέσης Ανατολής.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>