Ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 bft και στα νότια παράλια και στα υψηλότερα ορεινά ισχυροί 5 bft με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 Bft. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 έως 25 βαθμούς στα παράλια και στους 9 βαθμούς στην χιονίστρα. Λόγω των ισχυρών ανατολικών ανέμων, τα νότια τμήματα του νησιού (Λεμεσός-Ζύγι) θα επηρεάζονται από μέτρια έως υψηλά επίπεδα τοπικής σκόνης που προέρχεται από τις πεδινές περιοχές κυρίως της Μεσαορίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 Bft και στα νότια παραλία και τα υψηλότερα ορεινά θα είναι μέτριοι έως ισχυροί 4-5 Bft. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 έως 15 βαθμούς στα παραλία και στους 2 βαθμούς στην χιονίστρα.

Αύριο μέχρι και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, το ανατολικό ρεύμα αέρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή αλλά σταδιακά εξασθενεί. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση αύριο, ενώ από την Παρασκευή σημειώνει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα o καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με υψηλές νεφώσεις. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Την Τρίτη φαίνεται ότι θα μας επηρεάσει το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει το νησί με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα για ένα 48ώρο. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και στο τέλος του συστήματος μάλλον θα δούμε και τα πρώτα χιόνα στο Τρόοδος. Μέχρι αύριο θα το σιγουρέψουμε.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>