Έρχονται βροχές, καταιγίδες και μάλλον και τα πρώτα χιονια την ερχόμενη βδομάδα!!!

Ο Σιβηρικός αντικυκλώνας που επεκτείνεται μέχρι και την περιοχή μας, συντηρεί ανατολικό ρεύμα αέρα και το τελευταίο διάστημα άρχισε να κινείτε προς τα ανατολικά. Ένας δεύτερος αντικυκλώνας από τον Ατλαντικό θα διεισδύσει από την Βορειοδυτική Ευρώπη προς την Κεντρική Ευρώπη και έτσι θα ευνοήσει την κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών προς την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με χαμηλότερες πιέσεις από τα Δυτικά.

Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 έως 24 βαθμούς στα παράλια και στους 9 βαθμούς στην χιονίστρα. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 bft. Παρόμοιος καιρός με σήμερα θα συνεχίσει μέχρι και την Κυριακή. Τη Δευτέρα σταδιακά θα αρχίσουν να παρατηρούνται υψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

nov23-2

Από την Τρίτη το απόγευμα μέχρι και την Πέμπτη, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από χαμηλό βαρομετρικό και αναμένεται να σημειωθούν παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα και σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Την Τετάρτη το βράδυ και την Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να δούμε και τα πρώτα χρόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι περισσότερες βροχές αναμένονται στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά, γενικά όμως οι βροχές θα είναι αξιόλογες σε όλες τις περιοχές.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>