Επιτέλους χειμωνιάζει!!! Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Ο Σιβηρικός αντικυκλώνας που επεκτείνεται μέχρι και την περιοχή μας και συντηρεί ανατολικό ρεύμα αέρα το τελευταίο διάστημα άρχισε να απομακρύνεται προς τα ανατολικά. Την ίδια ώρα ο Αζορικός αντικυκλώνας θα διεισδύσει από την Βορειοδυτική Ευρώπη προς την Κεντρική Ευρώπη και έτσι θα ευνοήσει την κάθοδο πολύ ψυχρών αέριων μαζών προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με σταδιακή επέκταση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Χαμηλά βαρομετρικά θα προηγηθούν του ψύχους, αρχικά στα Βαλκάνια και αργότερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα είναι Βορειοανατολικοί έως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 bft. Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 έως 24 βαθμούς στα παράλια και στους 9 βαθμούς στην χιονίστρα. Παρόμοιος καιρός με σήμερα θα συνεχίσει μέχρι και την Κυριακή.

Τη Δευτέρα σταδιακά θα αρχίσουν να παρατηρούνται υψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο την Κυριακή και μικρή περαιτέρω άνοδο τη Δευτέρα. Από την Τρίτη το απόγευμα μέχρι και την Πέμπτη, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από χαμηλό βαρομετρικό και αναμένεται να σημειωθούν παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Από την Τετάρτη το βράδυ, αναμένεται να αρχίσει χιονόπτωση στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους όπου μέχρι και την Πέμπτη θα επεκταθούν και σε άλλες ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση.

Οι περισσότερες βροχές από αυτό το σύστημα, αναμένονται στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά, γενικά όμως οι βροχές θα είναι πολύ αξιόλογες σε όλες τις περιοχές. Η πιθανότητα για βροχή φτάνει το 70% με ανοδική τάση.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>