Βαρομετρικό χαμήλο συνοδευόμενο απο βροχές, καταιγίδες και χιόνια αναμένεται σε 72 ώρες!!!

Ο Σιβηρικός αντικυκλώνας απομακρύνεται αργά και σταθερά από την περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα από την Ανατολική Ευρώπη, ενώ την ίδια ώρα ο Αζορικός αντικυκλώνας άρχισε να εγκαθίσταται στην Βορειοδυτική Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο).
Ο Αζορικός αντικυκλωνας αναμένεται σταδιακά να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης και από εκεί θα επεκταθεί προς την Κεντρική Ευρώπη και τη Δυτική Μεσόγειο.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την κάθοδο πολύ ψυχρών αέριων μαζών μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινώντας από Βόρεια προς την την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και θα επεκτείνεται σταδιακά προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.
Χαμηλά βαρομετρικά που βρίσκονται στην Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο θα αρχόσουν να κινούνται προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτά τα χαμηλά βαρομετρικά θα φτάσουν εξασθενημένα μέχρι το Ιόνιο πέλαγος αλλά καθώς θα κινούνται προς τα ανατολικά θα αρχίσουν να βαθαίνουν.

kitas1

Φτάνοντας στην περιοχή μας, τα βαρομετρικά αυτά θα έχουν βαθύνει αρκετά και γι ´αυτό αναμένονται αρκετές ποσότητες βροχής αλλά και έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως από την Τρίτη το απόγευμα μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.
Από το βράδυ της Τετάρτης θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν οι ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια και αναμένεται χιονόπτωση αρχικά από τις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αλλά μέχρι και την Πέμπτη το πρωί τα χιόνια θα επεκταθούν και σε άλλες ορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1200m.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και σχετικά ψυχρός. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 βαθμούς στα παραλία και στους 2 βαθμούς στην χιονίστρα όπου τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί λίγος παγετός.
Αυριό ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 Bft. Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21-22 βαθμούς στα παραλία και στις 11 βαθμούς στην χιονίστρα. Αυριο βράδυ ο καιρός θα είναι είναι αίθριος και σχετικά ψυχρός. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατα διαστήματα. Από τα αεροπλάνα θα εμφανίζονται Contrails αφού οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές.

Την Τρίτη θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις και τοπικά θα σημειωθούν λίγες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα κυρίως σε νοτιοανατολικές περιοχές.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τη Δευτέρα.
Το βράδυ της Τριτης και της Τετάρτης ο καιρός θα είναι άστατος με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες. Τα καιρικά φαινόμενα φαίνεται οτι θα είναι έντονα με μεγάλη διάρκεια.

kitas2

Την Τετάρτη το βράδυ και την Πέμπτη ο άστατος καιρός συνεχίζει με βροχές και καταιγίδες σε παγκυπρια βάση.
Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και αναμένεται χιονόπτωση όπως προαναφέραμε.
Οι πιθανότητες για βροχές έχει φτάσει στο 90% με αυξητική τάση. Βάση των μοντέλων αλλά και της πείρας τους kitasweather φαίνεται πως πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο σύστημα όσον αφορά βροχές που τόσο χρειαζόμαστε.
Μέσα στις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε και χάρτες που θα δείχνουν τις ποσότητες βροχής που αναμένονται ανα περιοχή.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

1 Comment

  1. Γιάγκος Γιάγκου says:

    ευχαριστούμε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>