Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο μενού του επόμενου τριήμερου!!!

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με λίγες ελαφριές βροχές κατά διαστήματα. Μετά το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά, δυτικά και ορεινά δεν αποκλείεται η εκδήλωση καταιγίδας. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 bft. Η θερμοκρασία στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 έως 21 βαθμούς στα παράλια και στους 10 βαθμούς στην χιονίστρα. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη. Απόψε ο καιρός συνεχίζει συννεφιασμένος. Σταδιακά θα αρχίζουν να επηρεάζουν βροχές και καταιγίδες το νησί από τα νοτιοδυτικά και μέχρι τις αυγινές ώρες θα επεκταθούν σε όλες τις περιοχές. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και μεγάλης διάρκειας με πιθανό χαλάζι. Η σκόνη συνεχίζει.

Αύριο ο καιρός συνεχίζει συννεφιασμένος με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες και παρατεταμένες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι 3-4 bft και στα νότια παράλια και περιοχές καταιγίδων, ισχυροί 5 bft με ριπές τοπικά που θα φτάνουν τα 6 bft. Πτώση της θερμοκρασίας. Το βράδυ ο καιρός σημειώνει μικρή βελτίωση αλλά οι βροχές και καταιγίδες συνεχίζουν. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο τις αυγινές ώρες. Η σκόνη αποχωρεί.

Την Πέμπτη ο καιρός επιδεινώνεται και πάλι με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες όπου σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονες και μεγάλης διάρκειας. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται πυκνή χιονόπτωση. Οι άνεμοι ενισχύονται. Αυτό το καιρικό σκηνικό συνεχίζει μέχρι και την Παρασκευή το πρωί. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και τα χιόνια θα επεκταθούν περίπου μέχρι τα 1550m. Την Παρασκευή οι άνεμοι ενισχύονται στα παράλια και στα υψηλότερα ορεινά, οι οποίοι θα φτάνουν τα 5-6 bft και με ριπές που θα φτάνουν τα 7-9 bft. Αυτό το σύστημα αναμένεται να αφήσει πολύ μεγάλες ποσότητες βροχής και αναμένεται να αρχίσει η ροή στα φράγματα. Ο κίνδυνος για τοπικές πλημύρες ισχύει από απόψε μέχρι και την Παρασκευή το πρωί. Στα ορεινά όλες αυτές τις ημέρες θα επικρατεί και πυκνή ομίχλη όπου θα μειώνει την ορατότητα.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>