Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από βροχές και καταιγίδες επηρεάζει την περιοχή

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες τοπικά θα είναι έντονες και παρατεταμένες. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 bft. Στα νότια παράλια και σε περιοχές καταιγίδων οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 Bft. Η θερμοκρασία στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 έως 20 βαθμούς στα παράλια και στους 6 βαθμούς στην χιονίστρα. Απόψε βελτιώνεται κάπως ο καιρός χωρίς όμως να λείπουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Δεν αναμένεται χιονόπτωση στο Τρόοδος αφού η θερμοκρασία και η υγρασία θα είναι ψηλά.

storm3011

Αύριο ο καιρός επιδεινώνεται και πάλι με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες όπου σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονες και μεγάλης διάρκειας. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται πυκνή χιονόπτωση. Οι άνεμοι ενισχύονται. Αυτό το καιρικό σκηνικό συνεχίζει μέχρι και την Παρασκευή το πρωί. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και τα χιόνια θα επεκταθούν περίπου μέχρι τα 1400m.

Την Παρασκευή οι άνεμοι ενισχύονται και άλλο και θα φτάσουν στα παράλια και στα υψηλότερα ορεινά, τα 5-6 bft, με ριπές που φτάνουν τα 7-9 bft. Αυτό το σύστημα αναμένεται να αφήσει πολύ ικανοποιητικές ποσότητες βροχής και αναμένεται να αρχίσει ροή στα φράγματα. Ο κίνδυνος για τοπικές πλημμύρες ισχύει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή το πρωί. Στα ορεινά όλες αυτές τις ημέρες θα επικρατεί και πυκνή ομίχλη όπου θα μειώνει την ορατότητα.

rad3011

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

1 Comment

  1. Νίκος Παπαδόπουλος says:

    Καλό μήνα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>