Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από βροχές και καταιγίδες επηρεάζει την περιοχή

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες τοπικά θα είναι έντονες και παρατεταμένες. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 bft. Στα νότια παράλια και σε περιοχές καταιγίδων οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 Bft. Η θερμοκρασία στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 έως 20 βαθμούς στα παράλια και στους 6 βαθμούς στην χιονίστρα. Απόψε βελτιώνεται κάπως ο καιρός χωρίς όμως να λείπουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Δεν αναμένεται χιονόπτωση στο Τρόοδος αφού η θερμοκρασία και η υγρασία θα είναι ψηλά.

storm3011

Αύριο ο καιρός επιδεινώνεται και πάλι με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες όπου σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονες και μεγάλης διάρκειας. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται πυκνή χιονόπτωση. Οι άνεμοι ενισχύονται. Αυτό το καιρικό σκηνικό συνεχίζει μέχρι και την Παρασκευή το πρωί. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και τα χιόνια θα επεκταθούν περίπου μέχρι τα 1400m.

Την Παρασκευή οι άνεμοι ενισχύονται και άλλο και θα φτάσουν στα παράλια και στα υψηλότερα ορεινά, τα 5-6 bft, με ριπές που φτάνουν τα 7-9 bft. Αυτό το σύστημα αναμένεται να αφήσει πολύ ικανοποιητικές ποσότητες βροχής και αναμένεται να αρχίσει ροή στα φράγματα. Ο κίνδυνος για τοπικές πλημμύρες ισχύει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή το πρωί. Στα ορεινά όλες αυτές τις ημέρες θα επικρατεί και πυκνή ομίχλη όπου θα μειώνει την ορατότητα.

rad3011

1 Comment

  1. Νίκος Παπαδόπουλος says:

    Καλό μήνα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>