Εκμεταλλευτείτε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο με αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω της κανονικής

Ισχυρός αντικυκλώνας με κέντρο την Κεντρική Μεσόγειο, επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή και έτσι αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι και την Κυριακή. Την ερχόμενη εβδομάδα, το καιρικό σκηνικό αλλάζει αφού ο αντικυκλώνας στην Κεντρική Μεσόγειο καταρρέει και την ίδια ώρα εισέρχεται ο Αζορικός αντικυκλώνας από τον Ατλαντικό, ο οποίος σταδιακά θα κινηθεί προς την Κεντρική Ευρώπη και έτσι η περιοχή μας θα αρχίσει να επηρεάζεται από χαμηλά βαρομετρικά αλλά και ψυχρές αέριες μάζες.

Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ως βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 έως 20 βαθμούς στα παράλια και στους 5 βαθμούς στην Χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και ψυχρός. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Άνοδος της θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Την Τρίτη ο καιρός αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και πιθανό λίγα χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Πτώση της θερμοκρασίας.

Περισσότερες βροχές, κρύο και χιόνια προς το τέλος της εβδομάδας. Είναι νωρίς ακόμα αλλά ίσως τα χιόνια να κατέβουν αρκετά χαμηλά.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>