Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια και κρύο!!!

Ο αντικυκλώνας που επηρεάζει την περιοχή μας, με κέντρο την Δυτική Μεσόγειο θα αρχίσει να καταρρέει, ενώ την ίδια ώρα ο Αζορικός αντικυκλώνας εισέρχεται από τα νοτιοδυτικά τμήματα της Ευρώπης με κατεύθυνση προς την Κεντρική Ευρώπη.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάβαση πολύ ψυχρών αερίων μαζών από βόρεια προς την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια με σταδιακή επέκταση μέχρι και την Ανατολική Μεσόγειο, όπου του ψύχους θα προηγηθούν βροχές. Οι βροχές αναμένονται σταδιακά από τη Δευτέρα, με το ψύχος να ακολουθεί περίπου 36 ώρες μετά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και σχετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 βαθμούς στα παραλία και στους 4 βαθμούς στην Χιονίστρα. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 3-4 μποφόρ με τις ριπές στα νότια παραλία να φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς πάνω από την κανονική για την κανονική και θα φτάσει τους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παραλία και τους 10 στην Χιονίστρα. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές. Πιθανότητα βροχής 30-50%. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση. Το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Από το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται χιονόνερο στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Πιθανότητα βροχής 50-80%.

Το βράδυ της Τρίτης θα σημειωθούν ακόμα λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 1300 μέτρα περίπου. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση καθώς αρχίζουν να μας επηρεάζουν πιο ψυχρές αέριες μάζες. Ενίσχυση ανέμου. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πολύ ψυχρός για την εποχή. Αρχικά αναμένεται να σημειωθούν ακόμα λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 1200 μέτρα. Την περιοχή θα επηρεάζει ισχυρό βόρειο ρεύμα αέρα, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν 4 έως 5 βαθμούς κάτω της κανονικής για την εποχή.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>