Αναμένεται βαριά χιονόπτωση στα ορεινά απόψε

Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει την περιοχή μας αργά απόψε και θα φέρει σημαντική επιδείνωση του καιρού. Τα κύρια χαραχτηριστικά τού ψυχρού μετώπου είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βαριές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τους πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς ανέμους.

Αναλυτικά: Απόψε αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με λίγες τοπικές βροχές. Σταδιακά όμως θα καταστεί συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα και τοπικές καταιγίδες στα παραλια. Στα ορεινά θα αρχίσει χιονόπτωση αρχικά από τα 1500 μέτρα και πάνω αλλά μέχρι τις αυγινές ώρες χιόνια θα πέφτουν μέχρι τα 1200 μέτρα. Από τα 1300 μέτρα και πάνω θα επικρατεί παγετός.Το ίδιο καιρικό σκηνικό συνεχίζει και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Τεταρτη, σύντομα όμως ο καιρός βελτιώνεται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά συνεχίζονται μέχρι το μεσημέρι. Χιόνια θα πέφτουν μέχρι τα 1000 μέτρα περίπου και θα το στρώνει από τα 1100 και πάνω. Το ύψος τον χιονιών αναμένεται να φτάσει τα 25 έως 30 cm στην χιονίστρα και 15 έως 20 cm στην πλατιά.

Όσο πιο χαμηλά κατεβαίνουμε το χιόνι θα είναι πιο λίγο. Οι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν από απόψε σε βοριοδυτικούς μετριους ως ισχυρούς 4-5 Bft. Στα παραλια και ψηλότερα ορεινά θα φτάνουν τα 5-6 Bft με ριπές 7-8 Bft. Στην περιοχή του Τροόδους θα φτάσουν και τα 9 bft οι ριπές για λίγο. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται αύριο 5 έως 7 βαθμούς κάτω της κανονικής

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>