Επιδεινώνεται ο καιρός απόψε με βροχές, τοπικές καταιγίδες και βαριές χιονοπτώσεις στα ορεινά!

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή, ενώ την ίδια ώρα ψυχρό μέτωπο κινείται από βόρεια προς την περιοχή μας και αναμένεται να μας επηρεάσει απόψε. Σήμερα, τοπικές βροχές θα σημειωθούν κατά διαστήματα, όπου θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, σύντομα όμως θα ενισχυθούν στα 3-5 μποφόρ. Στα υψηλότερα ορεινά, δυτικά και νότια παράλια θα είναι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ με τις ριπές να φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 20 βαθμούς στα παράλια και στους 5 βαθμούς στην Χιονίστρα. Απόψε αναμένεται επιδείνωση του καιρού με Παγκύπριες βροχές, τοπικές καταιγίδες στα παράλια, βαριές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ ισχυρούς ανέμους. Τα χιόνια αναμένονται αρχικά από τα 1500 μέτρα και πάνω αλλά μέχρι τις αυγινές ώρες χιόνια θα πέφτουν μέχρι τα 1200 μέτρα. Από τα 1300 μέτρα και πάνω θα επικρατεί παγετός.

Το ίδιο καιρικό σκηνικό συνεχίζει και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σύντομα ο καιρός βελτιώνεται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά συνεχίζονται μέχρι το μεσημέρι. Χιόνια θα πέφτουν μέχρι τα 1000 μέτρα περίπου και θα το στρώνει από τα 1100 και πάνω. Η περιοχή θα επηρεάζεται από πολύ ισχυρό και ψυχρό βόρειο ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται γύρω στους 5 βαθμούς κάτω της κανονικής για την εποχή. Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι αίθριος και πολύ ψυχρός. Στα ορεινά, ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ψυχρός. Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή, η περιοχή θα επηρεάζεται από πολύ ψυχρές αέριες μάζες με πιθανότητα για λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ίσως και λίγες νιφάδες σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Όλη την εβδομάδα θα επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όπου στα υψηλότερα ορεινά θα παραμένει υπό το μηδέν σχεδόν σε όλες τις ώρες και θα επικρατεί παγετός.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>