Ανάλυση χαμηλού βαρομετρικού 12/12/2016-14/12/2016

Το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε το τελευταίο τριήμερο έφερε Παγκύπριες βροχές, χιόνια στα ορεινά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Οι πιο πολλές βροχές έπεσαν στο δυτικό μισό του νησιού και ορεινά όπως αναμενόταν αλλά τοπικά οι ποσότητες ήταν πιο κάτω από τις αναμενόμενες. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στις ορεινές περιοχές από τα 1000 m και άνω όπως αναμενόταν αλλά ήταν πιο λίγα από ότι περιμέναμε όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Η μέση βροχόπτωση που άφησε αυτό το σύστημα είναι 17.8 mm και αντιστοιχεί στο  16.8% τις κανονικής βροχόπτωσης του μήνα. Η βροχόπτωση για τον μήνα έφτασε το 47.9% και για τον χρόνο το 45%. Η ψηλότερη βροχόπτωση καταγράφηκε στον Σταυρό της Ψώκας με 41.4 mm όπου ήταν μέσα στην περιοχή 40+. Η πιο χαμηλή βροχόπτωση ήταν στο Φρέναρος, ανατολικό τμήμα δηλαδή με μόλις 5.2 mm. Η Πάφος παρόλο που βρίσκετε στο δυτικό κομμάτι όπου την είχαμε για 30+ mm καταμετρήθηκαν μόλις 5.4 mm. Παρακολουθώντας το radar αυτές τις μέρες η Πάφος δεν επηρεάστηκε από καλά νεφικά η πυρήνες καταιγίδων αλλά άλλες περιοχές κάποια χιλιόμετρα μακριά δέχτηκαν πολύ καλύτερες ποσότητες.

Χιόνια άρχισαν να πέφτουν από τα 1500 m και άνω αρχικά από το βράδυ τις Τρίτης όπου μέχρι τις αυγινές και πρώτες πρωινές ώρες τις Τετάρτης έφτασαν μέχρι τα 1000 m περίπου. Οι μετρητές που υπάρχουν στις περιοχές που χιόνιζε δεν μας δίνουν πληροφορίες για το πόσα mm δέχτηκαν οι εκεί περιοχές. Στην πλατεία Τροόδους είχαμε μόλις 5 cm χιόνι και στον Όλυμπο 10 cm, αρκετά πιο κάτω από ότι περιμέναμε. Λόγο τον πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν κατά την χιονόπτωση δεν άφησε το χιόνι να στρώσει ομοιόμορφα και είναι δύσκολο να γίνει κάποιος πρόχειρος υπολογισμός όσο αφορά τις ποσότητες σε .

Η ροή νερού στα φράγματα συνεχίζει να είναι χαμηλή και μέχρι τώρα αυτόν τον μήνα είχαμε roi 0.884 E.K.M νερού όπως μπορείτε να δείτε.
Θετικές φαίνονται οι επόμενες μέρες μέχρι και την Δευτέρα όσο αφορά βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ας ελπίσουμε ότι θα καλύψουμε τον μήνα σιγά σιγά.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

3 Comments

  1. Τασος ΣΤΑΣΗΣ says:

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!

  2. Κωνσταντίνος Σιούφτας says:

    Eπιτέλους έχουμε και στην Κύπρο αξιόπιστες, ακριβείς και λεπτομερείς προβλέψεις καιρού. Kαλή συνέχεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>