Το Τρόοδος καλύφθηκε από πυκνή χιονόπτωση… Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις υπόλοιπες περιοχές

Αντικυκλώνες θα επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης μέχρι το τέλος του χρόνου, συγκεκριμένα την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, λόγω αυτού θα συνεχιστεί η ροή ψυχρών αέριων μαζών προς την περιοχή μας. Ταυτόχρονα ευνοείται η δημιουργία και ανατροφοδότηση χαμηλών συστημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο όπου θα αφήσουν μεγάλες ποσότητες υετού, όπου στα υψηλότερα ορεινά κυρίως πάνω από τα 1200-1300 μέτρα θα είναι υπό την μορφή χιονιού.
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με λίγες τοπικές ελαφριές βροχές. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί συννεφιασμένος με τις βροχές να αυξάνονται σε έκταση αλλά και σε ένταση με με συνοδεία βροντών. Στα ορεινά πάνω από τα 1200 μέτρα θα σημειωθεί χιονόπτωση ενώ πάνω από τα 1300 μέτρα χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί, 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 βαθμούς στα παράλια και 0 βαθμούς στην Χιονίστρα όπου θα επικρατεί παγετός.
Απόψε ο καιρός, θα είναι συννεφιασμένος με μεγάλα διαστήματα βροχής. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι παρατεταμένα και έντονα με κίνδυνο για τοπικές πλημμύρες κυρίως στα πεδινά του εσωτερικού και ανατολικού μισού του νησιού, αλλά και μέσα στις πόλεις. Στα ορεινά πάνω από τα 1000-1100 μέτρα θα σημειώνεται βαριά χιονόπτωση και θα επικρατεί παγετός. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα. Στα ορεινά πάνω από τα 1000 μέτρα περίπου θα χιονίζει με χιονόστρωση πάνω από τα 1100 μέτρα. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.
Την Παρασκευή βελτιώνεται ο καιρός αλλά παραμένει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Στα ορεινά πάνω από τα 1300 μέτρα περίπου θα σημειώνεται κατά διαστήματα χιονόπτωση. Το Σάββατο ο καιρός επιδεινώνεται και πάλι με Παγκύπριες βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Ο άστατος καιρός με βροχές και χιόνια συνεχίζει μέχρι τις πρωινές ώρες των Χριστουγέννων ενώ μετά φαίνεται σημαντική βελτίωση χωρίς να αποκλείονται αλλαγές μέχρι τότε. Πριν το τέλος του χρόνου, φαίνεται ότι θα μας επηρεάσει άλλο βαρομετρικό χαμηλό με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αυτός ο μήνας βγαίνει πολύομβρος και με θερμοκρασίες κυρίως κάτω του κανονικού.
Η βροχόπτωση του μήνα βρίσκεται στο 60% και όπως φαίνεται θα το ξεπεράσουμε κατά πολύ μέχρι το τέλος του μήνα. Η βροχόπτωση από τον Οκτώβρη μέχρι και το τέλος του χρόνου βρίσκετε μόλις στο 62% αλλά και εδώ αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό κατακόρυφα μέσα στις επόμενες μέρες.
Χιονόπτωση άρχισε πριν από λίγο στο Τρόοδος, όπου έχουμε χιονόστρωση από τα 1400 μέτρα και άνω, ενώ βροχές και καταιγίδες άρχισαν να επηρεάζουν το δυτικό μισό του νησιού με ανατολική κίνηση.
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>