Κρύο, βροχές, καταιγίδες και χιόνια μέχρι την Τρίτη!

Ο αντικυκλώνας που επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και συντηρεί τις ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία και ανατροφοδότηση χαμηλών βαρομετρικών στην Ανατολική Μεσόγειο, φαίνεται να μην έχει τέλος. Αυτό είναι το λεγόμενο Omega Blocking και φαίνεται πως παραμένει μέχρι την Τρίτη 27 του μηνός. Απόψε, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από μικρό χαλάζι. Στα ορεινά άνω των 1100 μέτρων θα σημειώνεται χιονόπτωση και άνω των 1200 μέτρων χιονόστρωση.

Αύριο ο καιρός αρχικά αναμένεται βροχερός, σύντομα όμως θα βελτιωθεί με σποραδικές βροχές και μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας για το υπόλοιπο της ημέρας. Στα ορεινά πάνω από τα 1150 μέτρα θα σημειώνεται χιονόπτωση, ενώ πάνω από τα 1250 μέτρα χιονόστρωση.

Αύριο βράδυ ο καιρός συνεχίζει κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και μεγάλα διαστήματα χωρίς φαινόμενα. Το Σάββατο ο καιρός συνεχίζει κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στα ορεινά πάνω από τα 1200 μέτρα θα σημειώνεται χιονόπτωση και πάνω από τα 1300 μέτρα χιονόστρωση. Το βράδυ του Σαββάτου, ο καιρός επιδεινώνεται με Παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά θα σημειώνεται βαριά χιονόπτωση.

Βροχερός φαίνεται πως θα είναι ο καιρός την ημέρα των Χριστουγέννων, με τις χιονοπτώσεις στα ορεινά να συνεχίζουν. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Από τη Δευτέρα, επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό της ημέρας των Χριστουγέννων θα έχετε αύριο.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>