Ο άστατος καιρός με βροχές και χιόνια συνεχίζει μέχρι τα Χριστούγεννα!

Χαμηλό βαρομετρικό και ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός, θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα. Στα ορεινά πάνω από τα 1000 μέτρα περίπου θα σημειώνεται χιονόπτωση, ενώ πάνω από τα 1100 μέτρα περίπου χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί, 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς στα παράλια και -2 βαθμούς στην Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός συνεχίζει συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα. Στα ορεινά πάνω από τα 1000 μέτρα θα σημειώνεται χιονόπτωση και θα επικρατεί παγετός. Αύριο ο καιρός, παραμένει κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα. Στα ορεινά πάνω από τα 1100 μέτρα περίπου θα σημειώνεται κατά διαστήματα χιονόπτωση. Το Σάββατο ο καιρός επιδεινώνεται και πάλι με Παγκύπριες βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Ο άστατος καιρός με βροχές και χιόνια συνεχίζει μέχρι τις  πρωινές ώρες των Χριστουγέννων ενώ από το μεσημέρι και μετά σημειώνει σημαντική βελτίωση, χωρίς να αποκλείονται αλλαγές μέχρι τότε. Πριν το τέλος του χρόνου, φαίνεται ότι θα μας επηρεάσει άλλο βαρομετρικό χαμηλό με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Το τελευταίο 24ώρο είχαμε πολύ καλές ποσότητες βροχής, μέσος όρος βροχής 17,6 χιλιοστά. Οι αναλυτικές μετρήσεις θα ακολουθήσουν μετά. Το ύψος των χιονιών είναι 50-60 εκατοστά στον Όλυμπο. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα ξεπεράσουμε το ένα μέτρο χιόνι εάν δεν υπάρξει μεγάλη αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα. Η ροή νερού στα φράγματα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες μέρες.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>