Η βροχόπτωση για τον μήνα έχει φτάσει το 84%

Βροχές επηρέασαν όλο το νησί το 24ώρο που μας πέρασε. Όπως μπορείτε δείτε στον χάρτη αλλά και στους πίνακες της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σε ορισμένες περιοχές είχαμε καλά ποσοστά βροχής και σε άλλες ελάχιστα. Ο μέσος όρος ήταν 7.6 χιλιοστά βροχόπτωσης. Η πιο πολλή βροχή καταμετρήθηκε στο Ζύγι με 17.7 χιλιοστά και η λιγότερη στον Αστρομερίτη με μόλις 0.6 χιλιοστά.

Η βροχόπτωση για τον μήνα έχει φτάσει το 84% και αναμένεται να υπερκαλυφτεί μέσα στις επόμενες 36 ώρες. Η βροχόπτωση για τους πρώτους 3 μήνες του μετεωρολογικού έτους (Οκτ-Δεκ) έχει φτάσει το 75%. Αυτό το ποσοστό θα ανέβει αρκετά ακόμα και μέχρι το τέλος του χρόνου δεν αποκλείεται να φτάσουμε το 100%. Η ροή νερού στα φράγματα άρχισε να αυξάνεται παρόλο που οι βροχές ήταν σχετικά λίγες το τελευταίο 24ώρο.

Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι η γη έχει κορεστεί από τα χιόνια στις ορεινές περιοχές(κάτω από τα 1300 μέτρα) άρχισαν να λιώνουν, αλλά και λόγω τις αυξημένης βροχόπτωσης που είχαμε το τελευταίο διάστημα. Το ύψος του χιονιού έχει παραμείνει στάσιμο και βρίσκεται στα 50 εκατοστά στην πλατεία και 60 εκατοστά στην Χιονίστρα. Χιονοπτώσεις με σημαντικές χιονοστρώσεις θα έχουμε από απόψε μέχρι και τα Χριστούγεννα κυρίως από τα 1300 μέτρα και άνω.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

2 Comments

  1. YiannnoullaK says:

    I think this is one of the best forecasts on weather.
    It will so be nice to know the sea -water temperature now and again!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>