Λευκά Χριστούγεννα θα κάνουν οι ορεινές περιοχές που βρίσκονται από τα 1300 μέτρα και πάνω.

Χαμηλό βαρομετρικό και ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από μικρό χαλάζι. Στα ορεινά πάνω από τα 1200 μέτρα περίπου, αναμένεται χιονόπτωση και πάνω από τα 1300 μέτρα, χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14-16 στα παράλια και στους 1 βαθμούς στην Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά πάνω από τα 1300 μέτρα θα χιονίζει με χιονόστρωση πάνω από τα 1400 μέτρα. Η χιονόπτωση θα είναι πυκνή κατά διαστήματα. Αύριο βράδυ, παραμονή Χριστουγέννων ο καιρός συνεχίζει συννεφιασμένος με Παγκύπριες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Στα ορεινά πάνω από τα 1200 μέτρα θα σημειώνεται βαριά χιονόπτωση.

Αυτό το καιρικό σκηνικό συνεχίζει μέχρι νωρίς το απόγευμα των Χριστουγέννων, ακολουθεί σημαντική βελτίωση του καιρού. Τη Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα ορεινά θα χιονίζει. Τα ξημερώματα της Τρίτης ο καιρός βελτιώνεται και κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν αναμένονται ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα.

Οι ψηλές πιέσεις παραμένουν στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπου επικρατεί καλός καιρός με θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές για την εποχή και έτσι θα ευνοηθεί ξανά η περιοχή μας τέλος της άλλης εβδομάδας με κατάβαση ψυχρών αέριων μαζών και χαμηλών πιέσεων που θα φέρουν κι άλλες βροχές, καταιγίδες και χιόνια. Αν η βροχόπτωση συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, τότε όχι μόνο ο μήνας θα υπερκαλυφτεί αλλά θα καλύψουμε και τους 2 προηγούμενους μήνες. Το ύψος των χιονιών είναι στα 50 εκατοστά στην πλατεία και 60 εκατοστά στην Χιονίστρα. Μέχρι τα Χριστούγεννα το χιόνι θα φτάσει ή ακόμη θα ξεπεράσει το μέτρο.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>