Βαρομετρικό χαμηλό και ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή… Νέο πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από την Τετάρτη

Βαρομετρικό χαμηλό και ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή. Απόψε ο καιρός συνεχίζει συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα από θα 1100 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση από τα 1200 μέτρα και άνω. Τις αυγινές ώρες οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να είναι πυκνές. Στα ορεινά η ορατότητα θα είναι μειωμένη λόγο ομίχλης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 με 8 βαθμούς στα παραλία και στους -5 βαθμούς στην Χιονίστρα όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τα 1000 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση από τα 1100 και άνω. Από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τα φαινόμενα περιορίζονται στα ορεινά μέχρι νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13-15 βαθμούς στα παραλία και στους -2 βαθμούς στην Χιονίστρα, όπου και ο παγετός παραμένει.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος και ψυχρός. Στα ορεινά και ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός. Τις επόμενες ημέρες, ισχυρός αντικυκλώνας θα εγκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, με κέντρο την Κεντρική Ευρώπη όπου θα έχουμε το λεγόμενο Omega Blocking το οποίο θα παραμείνει μέχρι το τέλος του χρόνου. Ως αποτέλεσμα αυτού, θα ευνοηθεί σταδιακά η περιοχή μας από πολύ ψυχρές αέριες μάζες και αλυσιδωτά χαμηλά σύστημα με ισχυρά μέτωπα κακοκαιρίας. Είναι σπάνιο φαινόμενο για την συγκεκριμένη εποχή, στην περιοχή το Omega Blocking και βγαίνει γάντι η όλη εξέλιξη για την περιοχή μας. Αναλυτικό δελτίο θα ακολουθήσει απόψε με χάρτες.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>