Το 2016 μας αποχαιρετά με ισχυρές καταιγίδες, βαριές χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο

Ο αντικυκλώνας εμποδισμού που έχει εγκατασταθεί στην Κεντρική Ευρώπη, ευθύνεται για τον άστατο καιρό και τις χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας τις επόμενες μέρες. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με πιθανότητα για τοπικές βροχές το απόγευμα και ασθενείς χιονοπτώσεις στο Τρόοδος. Στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 βαθμούς στα παράλια και 2 βαθμούς στην Χιονίστρα. Απόψε θα μας επηρεάσει ψυχρό μέτωπο συνοδευόμενο από πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Οι καταιγίδες θα επηρεάσουν όλο το νησί από τα δυτικά με ανατολική κίνηση. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από καταρρακτώδεις βροχές, χαλάζι και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους. Η ορατότητα θα είναι μειωμένη κατά την διάρκεια των έντονων φαινομένων. Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι το νότιο 1/3 του νησιού, όπου ο κίνδυνος για τοπικές πλημμύρες είναι μεγάλος. Στο Τρόοδος θα σημειωθεί βαριά χιονόπτωση αρχικά από τα 1700 μέτρα και άνω, ενώ σταδιακά η χιονόπτωση θα επεκταθεί και σε περιοχές με υψόμετρο 1400 μέτρα και άνω. Αύριο μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, ο καιρός θα σημειώσει πρόσκαιρη βελτίωση, σύντομα όμως επιδεινώνεται και πάλι με βροχές, καταιγίδες και βαριές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πτώση της θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με μεγάλα διαστήματα βροχής. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και παρατεταμένα με κίνδυνο για τοπικές πλημύρες. Στα ορεινά θα σημειώνεται βαριά χιονόπτωση και θα επικρατεί πυκνή ομίχλη. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα, ενώ στα ορεινά πάνω από τα 1000 μέτρα θα σημειώνεται πολύ βαριά χιονόπτωση. Το βράδυ της Παραμονής, πιθανό να πέσουν χιόνια και στα υψηλότερα ημιορεινά κυρίως πάνω από τα 800 μέτρα. Αυτό το σύστημα που θα μας επηρεάσει αναμένεται να είναι το καλύτερο μέχρι τώρα, όσο αφορά βροχές. Επίσης λόγω της έντασης των φαινομένων θα έχουμε πολύ μεγάλη ροή νερού στα φράγματα. Η βροχόπτωση του μήνα βρίσκεται στο 103% και για το τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος στο 85%.

Αν δεν σημειωθεί αξιόλογη αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα, υπολογίζεται ότι θα υπερκαλυφτεί και η βροχόπτωση του τριμήνου. Το 2017 φαίνεται πως μας υποδέχεται με βροχές, χιόνια στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά και τσουχτερό κρύο. Το kitasweather μέσω της ιστοσελίδας του, θα σας κρατά σε συνεχή ενημέρωση για το σύστημα που αναμένεται να μας επηρεάσει και θα εκδώσει προειδοποιήσεις εγκαίρως εάν χρειαστεί.

Εδώ μποιρειτε να παρακολουθειτε τις καταιγίδες που θα μας επηρεάσουν

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>