Βαρομετρικό χαμηλό και ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή… Kίτρινος συναγερμός σε ισχύ!!!

Απόψε και αύριο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με Παγκύπριες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, στα ορεινά και νότια θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις παρατεταμένα και έντονα. Η βροχόπτωση ενδέχεται να ξεπεράσει τοπικά σε αυτές τις περιοχές τα 20-30 χιλιοστά ανά ώρα ή τα 35 χιλιοστά ανά δίωρο. Σε καταιγίδες υπάρχει και κίνδυνος χαλαζόπτωσης. Ο κίνδυνος για τοπικές πλημμύρες κυρίως σε πεδινές και κατοικημένες περιοχές είναι μεγάλος.

Στα ορεινά πάνω από τα 1400 μέτρα θα σημειώνεται πολύ βαριά χιονόπτωση με χιονόστρωση από τα 1500 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι σε σχέση με το τι είχαμε χθες βράδυ και σήμερα το πρωί, τοπικά όμως κυρίως στα νότια, δυτικά και τα υψηλότερα ορεινά παραμένουν ενισχυμένοι νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες αύριο θα είναι αρκετά χαμηλές λόγω ψυχρών αερίων μαζών αλλά και έλλειψη ηλιοφάνειας.
Η θερμοκρασία αύριο θα είναι στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 έως 13 βαθμούς στα παραλία και στους -2 στην Χιονίστρα.

Όλο αυτό το διάστημα ο κίτρινος συναγερμός που έχουμε εκδώσει για τις έντονες βροχές είναι σε ισχύ. Ο καιρός αρχίζει να βελτιώνεται σταδιακά από αύριο το βράδυ.

Το Σαββατοκύριακο αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση αλλά λόγω ηλιοφάνειας κατά την διάρκεια της ημέρας οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο πιο ψηλές από τις αυριανές σε πεδινές περιοχές.

Γενικά από αυτό το σύστημα αναμένονται πολύ μεγάλες ποσότητες βροχής και λόγω της έντασης τους, αλλά και λόγω του ότι θα είναι παρατεταμένες αναμένεται πολύ σημαντική ροή νερού στα φράγματα τις επόμενες μέρες. Πιθανές ποσότητες βροχόπτωσης, από απόψε μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι 60 έως 100 χιλιοστά για το ορεινά, 30 έως 70 χιλιοστά για τα ημιορεινά και δυτικό του νησιού και 15 έως 40 χιλιοστά για το ανατολικό μισό του νησιού και το εσωτερικό.

Το ύψος των χιόνιων στην πλατεία είναι 50 εκατοστά και στην Χιονίστρα 60 εκατοστά και όπως φαίνεται θα πλησιάσουμε ή ακόμα να ξεπεράσουμε το μέτρο.

Αυτή την στιγμή έντονες βροχές και καταιγίδες σημειώνονται ήδη τοπικά στο νησί, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του ραντάρ εδώ. Στο Τροόδος έχει αρχίσει χιονόπτωση.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>