Στην περιοχή του Τροόδους σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση!!!

Ψυχρό μέτωπο το οποίο κινείται πολύ αργά επηρεάζει την περιοχή μας από τα δυτικά. Οι βροχές θα συνεχίσουν σε Παγκύπρια βάση κατά διαστήματα και τις επόμενες ώρες. Τοπικά κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, ορεινά και νότια τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Σ´αυτές τις περιοχές υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να προκληθούν προβλήματα και τοπικές πλημμύρες.

Ήδη στην επαρχία Πάφου υπάρχουν προβλήματα από τις βροχές που προηγήθηκαν χθες βράδυ και με τις βροχές απόψε η κατάσταση θα δυσκολέψει. Τις τελευταίες 2 ώρες σημειώνεται βαριά χιονόπτωση από τα 1400 μέτρα και άνω. Χιόνια άρχισαν να πέφτουν και στον Πεδουλά, όπου βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρα. Οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα. Το χιόνι στην πλατεία είναι στα 70 εκατοστά και στην Χιονίστρα 80 εκατοστά.

Από τα μεσάνυχτα περίπου ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από τα δυτικά. Μέχρι στιγμής, η βροχόπτωση στα ορεινά και δυτικό μισό του νησιού έχει ξεπεράσει τα 15 χιλιοστά σε αρκετές περιοχές και τοπικά τα 30 χιλιοστά. Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και ψυχρός. Κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και τα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα ορεινά πάνω από τα 1000 μέτρα θα σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση με χιονοστρωση πάνω από τα 1100 μέτρα. Οι άνεμοι ενισχύονται σε δυτικούς 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ στα ορεινά, δυτικά και νότια παραλία. Η θερμοκρασία στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13-14 βαθμούς στα παραλία και -3 βαθμούς στην Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ υπάρχει η πιθανότητα για ακόμα λίγες τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ στα ορεινά θα σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, οι οποίες θα επηρεάσουν όλο το νησί από τα δυτικά. Το βράδυ της Κυριακής φαίνεται πως θα έχουμε ένα Παγκύπριο πέρασμα με βροχές κατα διαστήματα που θα συνεχίσουν μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι. Στα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση. Από ότι φαίνεται ο Αντικυκλωνας εμποδισμού (Omega Blocking) θα συνεχίσει με το νέο χρόνο να επηρεάζει την Κεντρική και δυτική Ευρώπη και ευνοεί πάλι ψυχρές μάζες και χαμηλά βαρομετρικά στην περιοχή μας.

Ο κίτρινος συναγερμός για έντονες βροχές είναι σε ισχύ από απόψε 12:00 30/12/2016 μέχρι την Παρασκευή 02:00 31/12/2016.

Τα φαινόμενα κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, στα ορεινά και νότια θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις παρατεταμένα και έντονα. Στο νότιο 1/3 του νησιού (Πάφος-Λεμεσός-Λάρνακα) υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για τοπικές πλημύρες. Η βροχόπτωση ενδέχεται να ξεπεράσει τοπικά σε αυτές τις περιοχές τα 20-30 χιλιοστά ανά ώρα ή τα 35 χιλιοστά ανά δίωρο.

Νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Ώρα ενημέρωσης 15.00

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα. Στην περιοχή η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή ενώ επικρατεί βαριά χιονόπτωση, δυνατοί άνεμοι και οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά άσχημες. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος κατολισθήσεων χώματος και πετρών.

Επίσης, στην επαρχία Πάφου, λόγω συγκέντρωσης ποσότητας νερού, ο δρόμος στο Γεφύρι του Τζελεφού – Αγίου Νικολάου, είναι κλειστός για όλα τα οχήματα. Λόγω έντονης βροχόπτωσης, ο δρόμος Γιόλου – Πόλης Χρυσοχούς είναι ολισθηρός, ενώ γενικότερα στην περιοχή Τσάδας – Κοίλης επικρατεί ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Παράλληλα, λόγω κατολισθήσεων οι ακόλουθοι δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι:
• Γούρι – Λαζανιά
• Καλό Χωριό Ορεινής – Φαρμακάς
• Λαζανιά – Μαχαιράς
• Μαχαιράς – Κιόνια

Ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί, είναι οι υπόλοιποι δρόμοι στα ορεινά.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενά τους οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα.

Να σημειωθεί ότι λόγω του ότι οι καιρικές συνθήκες παρουσιάζουν συνεχείς μεταβολές, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο, παρουσιάζει ανάλογες αλλαγές. Ως εκ τούτου, καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις διακινήσεις του.

Όλες οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο λόγω των καιρικών συνθηκών θα γίνονται άμεσα στην κατηγορία ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στο Application της Αστυνομίας Κύπρου, καθώς επίσης στη νέα ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com και στους λογαριασμούς των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>