Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμό μέτωπο επηρεάζουν την περιοχή!!!

Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμό μέτωπο από τα νότια επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν από τα δυτικά και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και ορεινά το απόγευμα. Στο Τρόοδος θα σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση από τα 1300m και άνω. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενής μέχρι μέτριοι 2-4 bft. Η θερμοκρασία στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρο στους 16 στα παράλια και -1 βαθμό στην χιονίστρα όπου θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικές νεφώσεις πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές κύριος στο δυτικό μισό του νησιού και ορεινά. Στο Τρόοδος από τα 1400m και άνω πιθανόν να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση και θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς έως κύριος συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή κύριος στο δυτικό μισό του νησιού, νότια και ορεινά. Άνοδος θερμοκρασίας. Την Πέμπτη θα μας επηρεάσει νέο θερμό μέτωπο από τα νότια και αναμένεται να φέρει βροχές σε αρκετές περιοχές και χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τρόοδος. Περαιτέρω μικρή άνοδο θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κύριος αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί μετά από πάρα πολύ καιρό η θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την ίδια ώρα ο Αζορικός αντικυκλώνας άρχισε να επηρεάζει την δυτική Ευρώπη και θα αρχίσει η κατάβαση πολύ ψυχρών αέριων μαζών προς κεντρική Ευρώπη, Βαλκάνια και κεντρική Μεσόγειο σε συνδυασμό με χαμηλές πιέσεις. Το βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή τις Ελλάδας θα βαθύνει αρκετά την Παρασκευή και θα κινηθεί ανατολικά προς την περιοχή μας ενώ ακολουθούν πολύ ψυχρές αέριες μάζες.

Φαίνεται πολύ καλό το χαμηλό σύστημα που θα μας επηρεάσει το Σαββατοκύριακο με πάρα πολλές βροχές, χιόνια, κρύο και ισχυρούς ανέμους. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ότι θα επηρεάζει την περιοχή μας κατά διαστήματα για 3-4 μέρες με αρκετές και έντονες βροχές Παγκύπρια αλλά και αρκετά χιόνια αρχικά στις κορυφές του Τρόοδος όπου σταδιακά θα επεκταθούν και σε άλλες ορεινές περιοχές από Κυριακή βράδυ. Την Δευτέρα και Τρίτη τα χιόνια πιθανόν να επεκταθούν και στα ημιορεινά.

Αν δεν υπάρχει κάποια σημαντική αλλαγή, αυτό το σύστημα θα αύξηση κατακόρυφα την ήδη αυξημένη ροη νερού στα φράγματα που έχουμε. Το ύψος τον χιονιών είναι 80 cm στην πλατιά και 90 στον Όλυμπο.

Οι ευνοϊκές συνθήκες για βροχές και χιόνια στην περιοχή μας φαίνεται να συνεχίζει μέχρι και τα μέσα του μήνα.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>