Άκρως χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό για τις επόμενες μέρες.

Το πολικό ψύχος έχει κινηθεί νοτιότερα από την βορειοανατολική Ευρώπη όπως αναμενόταν, επηρεάζοντας την Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, Ιταλία και γενικότερα την Κεντρική Μεσόγειο. Οι θερμοκρασίες τοπικά σε αυτές τις περιοχές φτάνουν μέχρι και 20 βαθμούς κάτω τις κανονικής για την εποχή. Την ίδια ώρα τοπικά σε αυτές τις περιοχές σημειώνονται πολύ βαριές χιονοπτώσεις. Βαριές χιονοπτώσεις σημειώνονται και στην Κεντρική Μεσόγειο κυρίως λόγω του φαινομένου (Lake-effect snow) όπου τοπικά τα χιόνια θα φτάνουν μέχρι και την θάλασσα.

Η δίκη μας περιοχή δεν θα επηρεαστεί τόσο, όσο αφορά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε σύγκριση με τις περιοχές Δυτικά του νησιού μας, αλλά θα έχουμε πολλές βροχές, καταιγίδες, πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους αλλά και βαριές χιονοπτώσεις κυρίως από τα 1100-1200 μέτρα και άνω. Την Κυριακή το βράδυ προς το πρωί της Δευτέρας, τα χιόνια θα επεκταθούν για λίγο μέχρι και τα ημιορεινά πάνω από 700-800 μέτρα. Από το βράδυ της Τρίτης η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι με τα χιόνια να περιορίζονται από τα 1100-1200 μέτρα και άνω, αφού θα μας επηρεάσει άλλο βαθύ βαρομετρικό από τα νοτιοδυτικά με πολύ ισχυρούς νοτιάδες.

Αύριο θα μας επηρεάσει βαθύ βαρομετρικό με επίκεντρο την Τουρκία, συνοδεία ψυχρού μετώπου όπου αναμένεται να μας επηρεάσει γύρω στο μεσημέρι. Ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού, ορεινά και στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού (επαρχεία Αμμοχώστου). Από το μεσημέρι και μετά, τα φαινόμενα σταδιακά αναμένεται να επηρεάσουν όλο το νησί. Στην περιοχή του Τροόδους θα χιονίζει από τα 1500 μέτρα και άνω με χιονοστρωση από τα 1600 μέτρα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, σύντομα όμως στα δυτικά, νότια, νοτιοανατολικά και στα ορεινά θα ενισχυθούν σε 4 έως 5 μποφόρ με τις ριπές να φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 βαθμούς στα παράλια και 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ θα έχουμε δημιουργία νέου βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή της Ρόδου και καθώς θα μας πλησιάζει από τα δυτικά θα βαθαίνει. Ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες Παγκύπρια κατά διαστήματα. Στο δυτικό μισό του νησιού τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και παρατεταμένα. Στα ορεινά πάνω από τα 1300 μέτρα θα σημειώνεται βαριά χιονόπτωση κατά διαστήματα, με χιονοστρωσή πάνω από τα 1400 μέτρα.

Το ίδιο καιρικό σκηνικό συνεχίζει μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τη μόνη διαφορά ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και οι χιονοπτώσεις σταδιακά ενδέχεται να κατέβουν μέχρι και τα 700-800 μέτρα. Νιφάδες χιονιού ίσως να πέσουν και σε ελαφρώς χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά από το πρωί της Δευτέρας, με τα φαινόμενα να περιορίζονται κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και τα ορεινά, όπου πάνω από τα 700-800 μετά θα είναι υπό μορφή χιονιού.

Από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να μας επηρεάσει ένα πολύ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα νοτιοδυτικά, το οποίο δημιουργήθηκε στα θερμά νερά της Λιβύης, συνοδευόμενο από πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις (100+ mm ανά 12ωρο) και ανέμους που θα φτάνουν ή ακόμα ίσως και να ξεπεράσουν τα 100kph. Προς το παρόν φαίνεται πως θα περάσει ελαφρώς δυτικά από την περιοχή μας, προς τη Ρόδο, έτσι δεν θα επηρεαστούμε στο βαθμό που προαναφέραμε. Αυτό το σύστημα χρειάζεται παρακολούθηση και το kitasweather θα σας κρατάει ενήμερους για την εξέλιξη του. Προς το παρόν αναμένουμε πολλές βροχές και χιόνια, κυρίως στα ορεινά.

Εδώ μπορείτε να δείτε την χθεσινή μας πρόβλεψη.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>