Τελευταία ενημέρωση του καιρού!!!

Τις τελευταίες 12 ώρες σημειώθηκαν βροχές, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, όπου στο δυτικό μισό καταγράφηκαν αξιόλογες βροχές. Στο εσωτερικό οι βροχές, προς το παρόν, ήταν ελάχιστες.

Στο δυτικό μισό του νησιού τα ποσοστά βροχής κυμάνθηκαν κυρίως από 5-25χλ. ενώ, στο ανατολικό μισό από 0.1-5χλ.

Μετεωρολογικός σταθμός Kitasweather στου Κυρ-Γιάννη στο Όμοδος.

Μετεωρολογικός σταθμός Kitasweather στην οδό Ειρήνης, Λεμεσός – Κανάλι 6.

Σήμερα η ώρα 5:30μ.μ. στη διαδρομή μας, από Λεμεσό ως την κορυφή του Τροόδους, σημειώνονταν μέτριας έντασης βροχές. Στα 1300μ. άρχισε το χιονόνερο και στα 1500μ. το χιόνι και στα 1600μ. η χιονόστρωση. Στην πλατεία Τροόδους σημειώθηκαν 5εκ. καινούριο χιόνι, φτάνοντας τα 70εκ. και στον Όλυμπο 10εκ. καινούριου χιονιού φτάνοντας τα 80εκ. Τις τελευταίες ώρες, στα 1780μ. παγωμένη βροχή εναλλάσσεται με ελαφριά χιονόπτωση και επικρατεί ομίχλη.Η θερμοκρασία στον 1 βαθμό.

Όπως φαίνεται στο ραντάρ το χαμηλό βαρομετρικό στην περιοχή της Ρόδου, άρχισε να οργανώνονται και αναμένεται να αρχίσει να μας επηρεάζει από τα δυτικά τις επόμενες ώρες και θα συνεχίσει έως τη Δευτέρα. Αύριο: αναμένεται μια ιδιαίτερα βροχερή μέρα με αξιόλογες βροχές παγκύπρια. Στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Στην επαρχία Πάφου και κυρίως Λεμεσού αναμένονται πολύ μεγάλες ποσότητες βροχής και ο κίνδυνος για τοπικές πλημμύρες είναι μεγάλος. Στα ορεινά, άνω των 1400μ. αρχικά θα σημειώνεται βαριά χιονόπτωση ενώ μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές περίπου στα 1200μ.

Ενίσχυση σημειώνουν και οι άνεμοι όπου στα δυτικά, νότια και νοτιοανατολικά παράλια όπως και στα ορεινά. Η ένταση του άνεμου σε αυτές τις περιοχές θα φτάσει τα 5-6 μποφόρ, με ριπές 7-9 μποφόρ, όπου συστήνεται προσοχή. Επίσης, στα ορεινά θα επικρατεί πυκνή ομίχλη.

Το Kitasweather θα σας ενημερώσει την κατάσταση που θα επικρατεί τόσο στο Τρόοδος όσο και στο υπόλοιπο νησί. Πιθανόν να εκδοθούν και προειδοποιήσεις για τις έντονες βροχές και τους ισχυρούς ανέμους. Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά δελτία των τελευταίων ημερών για την εξέλιξη του καιρού.

Πρόβλεψη Πέμπτη 5/1/2017

Πρόβλεψη Παρασκευή 6/1/2017

Πρόβλεψη Σάββατο 7/1/2017

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>