Καλύφτηκε ήδη το 100% της βροχόπτωσης του τετραμήνου Οκτώβριος-Ιανουάριος στην Λεμεσό!!! (ΔΙΟΡΘΩΣΗ)

Παγκύπριες βροχές καταγράφηκαν το τελευταίο 4ήμερο, με μέσο όρο 23.9 χιλιοστά βροχής όπου αντιστοιχεί με το 23% της κανονικής του μήνα.

Η βροχόπτωση του μήνα Ιανουαρίου από 23% έφτασε το 46%, ενώ η βροχόπτωση του τετραμήνου Οκτώβριος-Ιανουάριος από το 81% έφτασε το 89%.

Αξιόλογες ήταν οι βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, ορεινά και νότια. Η περισσότερη βροχόπτωση καταγράφηκε στον Σταυρό της Ψώκας με 62 χιλιοστά, ενώ στην Λεμεσό καλύφτηκε το 100% του τετραμήνου Οκτώβριος-Ιανουάριος με την βροχόπτωση του τετραήμερου να είναι στα 39.7 χιλιοστά. Στο εσωτερικό και ανατολικά οι βροχές ήταν λιγότερες, στην Περιστερόνα καταγράφηκαν μόλις 1.3 χιλιοστά βροχής.

Το ύψος των χιονιών είναι 92 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και γύρω στο 1 μέτρο στη Χιονίστρα.

Η ροή νερού στα φράγματα ήταν αυξημένη κατά το τελευταίο τετραήμερο με 4.577 Ε.Κ.Μ ροής νερού. Από την πρώτη Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, η ροή νερού έχει φτάσει τα 16.573 Ε.Κ.Μ. Να θυμίσουμε ότι συνολικά την περσινή χρονιά η ροή έφτασε μόλις τα 17.907 Ε.Κ.Μ νερού.

Όσο άφορα την εκτίμηση καιρού που έκανε το kitasweather στις 5 Ιανουαρίου για τα ποσοστά βροχής που υπολογίζουμε, αλλά και την ροή νερού στα φράγματα για μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μπορείτε να τη δείτε εδώ. Με τις βροχές που θα σημειωθούν από αργά απόψε μέχρι αργά αύριο το βράδυ, πιστεύουμε πως θα κυμανθούμε πολύ κοντά στις εκτιμήσεις μας.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

4 Comments

  1. Ακης says:

    Δεν ειναι το 100% του μηνα στη λεμεσο αλλα του 4μηνου…..για το 100% του μηνα θελει ακομη περιπου 25 χιλ.

  2. Γιάννης says:

    Φίλε Κίτα. Παρατηρώ ότι τόσο στις προγνώσεις σου όσο και σε άλλα ποστ που κάνεις, προσπαθείς απλά να “εντυπωσιάσεις” ίσως για να πάρεις pageviews. Άσε τους εντυπωσιασμούς γιατί μόνο στην αρχή κερδίζεις, σιγά σιγά γίνεσαι αναξιόπιστος.

    Γιάννης Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>