Νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την περιοχή αργά απόψε

Ψυχρές αέριες μάζες και ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι ψυχρός, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στις υπόλοιπες περιοχές θα παρατηρούνται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, με μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής μικρής διάρκειας. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά πάνω από τα 600-700 μέτρα, τα φαινόμενα θα είναι υπό τη μορφή χιονιού. Τοπικά θα έχουμε ελαφριές χιονοστρώσεις από τα 800-900 μέτρα κυρίως και άνω.

Τα ορεινά και ημιορεινά που βρίσκονται στο δυτικό μισό του νησιού, θα επηρεαστούν από το lake-effect χιόνι, όπου τοπικά πιθανόν να σημειωθούν πιο έντονες χιονοπτώσεις κατά διαστήματα, αλλά οι χιονοστρώσεις θα είναι ελαφριές. Νιφάδες χιονιού και χιονόνερο πιθανόν να πέσουν και σε ελαφρώς χαμηλότερα σημεία στο δυτικό μισό του νησιού, χωρίς όμως να έχουμε οποιαδήποτε χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, στα δυτικά και νότια παράλια, όπως και στα προσήνεμα ορεινά, οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και πολύ τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς στα παράλια και στους -4 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος και ψυχρός, σταδιακά όμως θα αρχίσει να μας επηρεάζει από τα νοτιοδυτικά βαθύ βαρομετρικό που αναγεννήθηκε στα θερμά νερά της Λιβύης. Το επίκεντρο αυτού του βαρομετρικού κινείται βορειοανατολικά προς τη Ρόδο και έτσι αρχικά θα μας επηρεάσει το θερμό του μέτωπο, με ισχυρούς, πιο θερμούς νοτιάδες. Μετά τα μεσάνυχτα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά συννεφιασμένος με βροχές να αρχίζουν να επηρεάζουν το νότιο 1/3 του νησιού τις αυγινές ώρες με σταδιακή επέκταση και στις άλλες περιοχές. Τα χιόνια θα περιοριστούν και πάλι στα ορεινά από τα 1400 μέτρα και άνω με χιονόστρωση από τα 1500 μέτρα και άνω, αφού οι νοτιάδες θα απομακρύνουν τις ψυχρές αέριες μάζες. Αύριο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με Παγκύπριες βροχές κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι παρατεταμένα. Στα ορεινά θα σημειώνεται βαριά χιονόπτωση στα υψόμετρα που προαναφέραμε. Οι ισχυροί νοτιάδες συνεχίζουν.

Αύριο βράδυ θα μας επηρεάσει το ψυχρό μέτωπο αυτού του βαρομετρικού, με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Σε καταιγίδα ενδέχεται να σημειωθεί χαλαζόπτωση. Στα ορεινά θα χιονίζει στα υψόμετρα που προαναφέραμε. Την Τετάρτη πιθανότατα να σημειωθούν ακόμα λίγες βροχές το πρωί, σύντομα όμως ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών. Το Σαββατοκύριακο όπως φαίνεται θα μας επηρεάσει νέο χαμηλό σύστημα με βροχές και χιόνια στο Τρόοδος. Το ύψος των χιονιών στον Όλυμπο είναι γύρω στο 1 μέτρο και στην πλατεία 93 εκατοστά. Κατά το τριήμερο είχαμε την σημαντικότερη ροή νερού μέχρι στιγμής, γύρω στα 5 Ε.Κ.Μ νερού. Το kitasweather υπολογίζει πως μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε περίπου ακόμα τόσα Ε.Κ.Μ νερού.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

2 Comments

  1. George Andreou says:

    Καλες βροχές . Υπάρχει δυνατότητα πρόγνωσης για Φεβρουάριο ?

  2. Μαρία Γεωργιαδου says:

    Τι προβλέπετε θα συνεχίσει ο χειμώνας μας ακόμη λίγο τουλάχιστον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>