Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο την δυτική Τουρκία επηρεάζει την περιοχή μας…

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο την δυτική Τουρκία επηρεάζει την περιοχή μας. Τις αυγινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, μας επηρέασε το θερμό μέτωπο αυτού του συστήματος με Παγκύπριες βροχές. Τα φαινόμενα τοπικά ήταν έντονα με χαλάζι. Οι ισχυροί και θερμοί νοτιάδες απομάκρυναν τις ψυχρές μάζες προς τα βόρεια, έτσι οι χιονοπτώσεις περιορίστηκαν στην περιοχή του Τροόδους. Ο καιρός σημειώνει μικρή βελτίωση μετά από το πέρασμα αυτού του θερμού μετώπου, σύντομα όμως θα έχουμε και πάλι βροχές και καταιγίδες κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά. Στα ορεινά πάνω από τα 1400 μέτρα θα σημειώνεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση πάνω από τα 1500 μέτρα.

Στο ανατολικό μισό του νησιού τα φαινόμενα θα είναι τοπικά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, στα νότια και δυτικά παράλια και στα προσήνεμα ορεινά οι άνεμοι θα είναι ισχυροί 4-5 μποφόρ με τις ριπές να φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Στα νότια και δυτικά παράλια, οι ριπές θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 έως 16 βαθμούς στα παράλια και στους -2 στη Χιονίστρα.

Αργά το απόγευμα προς νωρίς το βραδύ θα μας επηρεάσει το ψυχρό μέτωπο του συστήματος και θα σημειωθούν Παγκύπριες βροχές και καταιγίδες. Στο δυτικό μισό του νησιού το φαινόμενα θα είναι έντονα. Σε καταιγίδα θα σημειώνεται χαλαζόπτωση. Στα ορεινά πάνω από τα 1400 μέτρα θα σημειώνεται πολύ βαριά χιονόπτωση, με χιονόστρωση πάνω από τα 1500 μέτρα. Από τα μεσάνυχτα ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά.

Από αύριο μέχρι και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Το Σαββατοκύριακο θα σημειωθούν βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

1 Comment

  1. Νίκη says:

    Τελικά θα μας κάνει λίγο χιόνι και στη Λευκωσία?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>