Η ημερήσια βροχόπτωση που καταγράφηκε από χθές μέχρι σήμερα τις 8 το πρωί!!!

Παγκύπριες βροχές καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με μέσο όρο 13mm βροχής, που αντιστοιχεί με το 12% της κανονικής του μήνα.

Η βροχόπτωση του μήνα Ιανουαρίου έφτασε το 63%, ενώ η βροχόπτωση του τετραμήνου Οκτώβριος-Ιανουάριος έφτασε το 95%. Η περισσότερη βροχόπτωση καταγράφηκε στο φράγμα του Καλοπαναγιώτη με 28.9 χιλιοστά. Στα ανατολικά οι βροχές ήταν πολύ λιγότερες σε σχέση με το υπόλοιπο νησί, όπου στο Παραλίμνι καταγράφηκε μόλις 1 χιλιοστό. Το ύψος των χιονιών είναι 105 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και γύρω στα 120 εκατοστά στη Χιονίστρα.


Τρόοδος 08:00 11/1/2017

Η ροή νερού στα φράγματα ήταν αυξημένη το τελευταίο 24ώρο με 1.896 E.K.M ροής νερού. Από την πρώτη Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, η ροή νερού έχει φτάσει τα 19.880 Ε.Κ.Μ. Η πληρότητα των φραγμάτων βρίσκεται στο 24.8%. Παρόλο που ξεπεράσαμε την συνολική περσινή ροή στα φράγματα που ήταν μόλις 17.907 Ε.Κ.Μ, την αντίστοιχη περσινή μέρα είχαμε πληρότητα 37.6%. Η ροή θα συνεχίσει να είναι αυξημένη και τις επόμενες μέρες αφού προηγήθηκαν αρκετές βροχές το τελευταίο διάστημα και μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου είναι καλυμμένο από αρκετό χιόνι.

Όσο άφορα την εκτίμηση καιρού που έκανε το kitasweather στις 5 Ιανουαρίου για τα ποσοστά βροχής που υπολογίζουμε, αλλά και την ροή νερού στα φράγματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, μπορείτε να τη δείτε εδώ. Η βροχόπτωση του μήνα προς το παρόν είναι κατά 2% πιο κάτω από την χαμηλότερη μας εκτίμηση και η πρόβλεψη του τετραμήνου κατά 5%. Η ροή νερού μέχρι αύριο θα ξεπεράσει τα 20 Ε.Κ.Μ νερού που αναφέραμε. Η εκτίμηση καιρού δεν είναι πολύ εύκολη όταν είναι πέραν των 2-3 ημερών, αφού στην πορεία σίγουρα θα παρουσιαστούν αλλαγές. Θα προσπαθήσουμε πριν από κάθε αξιόλογο σύστημα που αναμένεται να μας επηρεάσει να σας δίνουμε μία συνολική εκτίμηση, σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτικό.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>