Ασθενές ψυχρό μέτωπο προσεγγίζει την περιοχή από τα βορειοδυτικά

Το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος από τα δυτικά με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως για το δυτικό 1/3 και ορεινά. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση από τα 1500 μέτρα και άνω με ελαφριά χιονόστρωση από τα 1600 μέτρα και άνω. Το μεγαλύτερο μέρος του ανατολικού μισού δεν θα επηρεαστεί από τα φαινόμενα.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια και δυτικά παράλια.

Απόψε αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά. Στο ανατολικό μισό τα φαινόμενα θα είναι τοπικά. Στα ορεινά πάνω από τα 1500 μέτρα θα σημειωθεί χιονόστρωση από τα 1600 μέτρα και άνω. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, 6 έως 8 βαθμούς στα παράλια και -2 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ και το απόγευμα στα δυτικά παράλια δυτικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 βαθμούς στα παράλια και 1 βαθμό στη Χιονίστρα. Το Σάββατο θα μας επηρεάσει ασθενές θερμό μέτωπο από τα νοτιοανατολικά. Ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως αργά το απόγευμα και το βράδυ. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Τις πρώτες πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές. Όλη την ερχόμενη εβδομάδα δεν φαίνεται να επηρεάζει την περιοχή μας κάτι ιδιαίτερο όσο αφορά βροχές.

Το ύψος των χιονιών είναι 103 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και γύρω στα 119 εκατοστά στη Χιονίστρα.

Τις επόμενες μέρες ο Αζορικός αντικυκλώνας εισέρχεται από τη Δυτική Ευρώπη και σιγά-σιγά θα εγκατασταθεί στην Κεντρική Ευρώπη, όπου θα έχουμε Εμποδισμό Απορροής (Diffluent Block) εγκλωβίζοντας έτσι ψυχρές αέριες μάζες στην Κεντρική Ευρώπη και χαμηλά βαρομετρικά σε όλη τη Μεσόγειο εκτός από το ¼ του ανατολικού τμήματος όπου βρίσκεται το νησί μας. Ο αντικυκλώνας στην πορεία έχει τάση να κινηθεί προς την Ανατολική Ευρώπη και θα επεκτείνεται προς την περιοχή μας όπου θα εμποδίζει την κυκλοφορία από τα δυτικά. Ας ελπίσουμε να μην βγει αυτό το σενάριο.

Όπως φαίνεται στην εικόνα του που μπορείτε να δείτε εδώ, το ψυχρό μέτωπο πλησιάζει από τα δυτικά και αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει δυτικά τμήματα του νησιού σε περίπου 3 ώρες.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>