Στο 65% η βροχόπτωση του μήνα!

Λίγες τοπικές βροχές καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με μέσο όρο 1.7mm βροχής, που αντιστοιχεί με το 2% της κανονικής του μήνα.

Η βροχόπτωση του μήνα Ιανουαρίου έφτασε το 65%, ενώ η βροχόπτωση του τετραμήνου Οκτώβριος-Ιανουάριος παρέμεινε στο 95%. Η περισσότερη βροχόπτωση καταγράφηκε στα Πλατάνια με 8.1 χιλιοστά. Στα ανατολικά οι βροχές ήταν πολύ λιγότερες και τοπικές σε σχέση με το υπόλοιπο νησί, όπου τοπικά δεν καταγράφηκε βροχή. Το ύψος των χιονιών είναι 102 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και στα 116 εκατοστά στη Χιονίστρα.

Η ροή νερού στα φράγματα ήταν αυξημένη το τελευταίο 24ώρο με 1.180 E.K.M ροής νερού. Από την πρώτη Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, η ροή νερού έχει φτάσει τα 22.745 Ε.Κ.Μ. Η πληρότητα των φραγμάτων βρίσκεται στο 25.8%. Παρόλο που ξεπεράσαμε την συνολική περσινή ροή στα φράγματα που ήταν μόλις 17.907 Ε.Κ.Μ, την αντίστοιχη περσινή μέρα είχαμε πληρότητα 37.6%. Η ροή θα συνεχίσει να είναι σχετικά αυξημένη και τις επόμενες μέρες αφού προηγήθηκαν αρκετές βροχές το τελευταίο διάστημα και μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου είναι καλυμμένο από αρκετό χιόνι.

Όσο άφορα την εκτίμηση καιρού που έκανε το kitasweather στις 5 Ιανουαρίου για τα ποσοστά βροχής που υπολογίζουμε, αλλά και την ροή νερού στα φράγματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, μπορείτε να τη δείτε εδώ. Η βροχόπτωση του μήνα έφτασε την χαμηλότερη μας εκτίμηση στο 65% ενώ η πρόβλεψη του τετραμήνου έφτασε το 95% δηλαδή  5% χαμηλότερη από ότι εκτιμήσαμε. Η ροή νερού έχει ξεπεράσει τα 20 Ε.Κ.Μ νερού που αναφέραμε κατά 2.745 Ε.Κ.Μ νερού.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>