Κακοκαιρία σε όλη τη Μεσόγειο εκτός από το ¼ του ανατολικού τμήματος…

Ο Αντικυκλώνας Εμποδισμού (Omega Block) στον Ατλαντικό Ωκεανό που το τελευταίο διάστημα ευνοεί την κατάβαση ψυχρών αέριων μαζών προς Κεντρική και Νοτιοδυτική Ευρώπη αλλά και την δημιουργία και ανατροφοδότηση ισχυρών χαμηλών συστημάτων στην Κεντρική Μεσόγειο, αρχίζει να κινείτε ανατολικά.

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα μας δελτία ο αντικυκλώνας κινείτε προς την Κεντρική Ευρώπη, όπου θα έχουμε Εμποδισμό Απορροής (Diffluent Block) τις επόμενες μέρες. Όλη αυτή η κατάσταση δεν ευνοεί το ανατολικό ¼ της Μεσογείου με αξιόλογες βροχές, αλλά αντίθετα ευνοεί μεγάλα διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο αυξημένες νεφώσεις πιθανόν να δώσουν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την τελευταία εβδομάδα του μήνα αλλάζει αλλά θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες 1-2 μέρες σε ποιο βαθμό.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>