Ανατολικό ρεύμα αέρα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή!!! Έρχεται και σκόνη…

Ο αντικυκλώνας στην ανατολική Ευρώπη επεκτείνεται προς την περιοχή μας και θα συντηρεί μέτριο έως ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα. Την ίδια ώρα βαθύ ανατροφοδοτούμενο χαμηλό σύστημα επηρεάζει την δυτική Μεσόγειο. Ο αντικυκλώνας θα κινηθεί ανατολικά τις επόμενες μέρες, ενώ την ίδια ώρα δεύτερος αντικυκλώνας θα αρχίσει να χτίζεται στην δυτική Ευρώπη με κίνηση προς ανατολική Ευρώπη μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο αντικυκλώνας καθώς θα κινείτε ανατολικά θα ευνοήσει την κάθοδο πολύ ψυχρών αέριων μαζών προς την ανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο.

Ανατολικά μέσα στην Μεσόγειο θα κινηθεί και το χαμηλό σύστημα της δυτικής Μεσογείου και λογώ του ότι θα επεκτείνεται μέχρι την έρημο της Σαχάρας, αναμένεται να φέρει σκόνη και θερμές αέριες μάζες. Η σκόνη αναμένεται να μας επηρεάσει κυρίως την Τετάρτη με μέτρια έως ψηλά ποσοστά. Το χαμηλό αυτό σύστημα θα έρθει εξασθενιμένο στην περιοχή μας με μέτριες κυρίως ποσότητες υετού από την Πέμπτη έως και το Σάββατο αλλά Παγκύπριες. Αν παραμείνουν τα δεδομένα ως έχουν, νιφάδες χιονιού ή χιονόπτωση με καθόλου η ελάχιστη χιονόστρωση θα έχουν και οι περιοχές του εσωτερικού η ακόμα και κάποιες παράλιες περιοχές από Παρασκευή απόγευμα μέχρι Σάββατο. Η ενημέρωση θα είναι συνεχής.

Αύριο, Δευτέρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 18 βαθμούς στα παράλια κε 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός συνεχίζει αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με μέσες και υψηλές νεφώσεις. Το ανατολικό ρεύμα αέρα ενισχύεται. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται 2-3 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το βράδυ δεν αποκλείονται λίγες σταγόνες λάσπης.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με σκόνη. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν σε αρκετές περιοχές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>