Μετά τη σκόνη έρχεται η πιο κρύα μέρα των τελευταίων 12 μηνών!!!

Μέτριο έως ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα και σκόνη επηρεάζουν την περιοχή…

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, σύντομα θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος, από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Το κυρίως το απόγευμα θα πέσουν λίγες σταγόνες λάσπης. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη από τη Λιβύη. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί μέτριοι ως ισχυροί 4 – 5 μποφόρ, και στα νότια παράλια ισχυροί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 – 21 στα παράλια και 6 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Η σκόνη θα πυκνώσει. Τοπικά θα πέσουν ακόμα λίγες σταγόνες λάσπης. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πολύ υψηλότερα από την εποχή επίπεδα.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και σχετικά θερμός για την εποχή. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά δυτικοί 3 – 4 μποφόρ και το απόγευμα στα δυτικά και νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα βρίσκεται από 3 μέχρι 5 βαθμούς πάνω από την κανονική για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, θα σημειωθεί χιονόπτωση. Την περιοχή θα επηρεάζει δυτικό μέτριο, έως ισχυρό ψυχρό ρεύμα αέρα και έτσι θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή αναμένονται ακόμα λίγες τοπικές βροχές και χιόνια στην περιοχή του Τροόδους κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας, με τον δυτικό άνεμο να ενισχύεται και την θερμοκρασία να σημειώνει περεταίρω πτώση.

To βράδυ της Παρασκευής, ο καιρός επιδεινώνεται και ταυτόχρονα αρχίζουν να μας επηρεάζουν πολύ ψυχρές αέριες μάζες. Ο καιρός θα καταστεί συννεφιασμένος με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ σταδιακά χιόνια θα αρχίσουν να πέφτουν και σε περιοχές του εσωτερικού. Στα παράλια πιθανόν να πέσει χιονόνερο. Στα ορεινά και ημιορεινά αναμένεται χιονόστρωση.

Το Σάββατο o καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και πάρα πολύ ψυχρός με χιόνια στα ορεινά,ημιορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Χιονόνερο ή νιφάδες χιονιού πιθανόν να πέσουν και σε κάποιες παράλιες περιοχές. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές με χιονόστρωση.

Το Σάββατο αναμένεται να είναι η ψυχρότερη μέρα των τελευταίων 12 μηνών, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 6 έως 8 βαθμούς κάτω της κανονικής για την εποχή. Για τα ακριβή υψόμετρα και τις ποσότητες χιονόπτωσης θα αναφερθούμε στα επόμενα δελτία καθώς πλησιάσουν οι μέρες.

Το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους είναι στα 84cm και τον Όλυμπο στα 97cm.

Τα επίπεδα σκόνης στη Λεμεσό, 09.00 η ώρα το πρωί, ήταν 53.1mg, 88.8 mg στη Λευκωσία, 57.3 mg στη Λάρνακα και στις υπόλοιπες περιοχές η σκόνη βρίσκεται κάτω από τα 50 mg.

Λευκωσία

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>