Μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα και σκόνη επηρεάζουν την περιοχή

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με σκόνη. Τοπικά πιθανόν να πέσουν ακόμα λίγες σταγόνες λάσπης. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 – 4 μποφόρ, στα νότια και δυτικά παράλια οι άνεμοι θα είναι ισχυροί 5 μποφόρ με ριπές το απόγευμα που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 – 21 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η σκόνη κινείται σταδιακά ανατολικά. Αύριο αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, θα σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση. Την περιοχή θα επηρεάζει δυτικό μέτριο, έως ισχυρό πιο ψυχρό ρεύμα αέρα και έτσι θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή θα μας επηρεάσει ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια. Ο καιρός θα καταστεί σταδιακά συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Αρχικά οι χιονοπτώσεις θα είναι περιορισμένες στα ορεινά, αλλά μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν και στα ημιορεινά. Αργά το απόγευμα χιονόνερο αναμένεται και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά, βόρεια αλλά και περιοχές του εσωτερικού. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κυρίως λόγω του φαινομένου Lake-Effect Snow. Στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί ολικώς παγετός. Παγετός θα σχηματιστεί και τοπικά στο εσωτερικό.

Το Σάββατο o καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και πάρα πολύ ψυχρός με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Χιονόνερο ή νιφάδες χιονιού πιθανόν να πέσουν και σε κάποιες παράλιες περιοχές, κυρίως στα βόρεια. Στα ορεινά και ημιορεινά ο παγετός συνεχίζει. Ο καιρός βελτιώνεται από αργά το απόγευμα.

Το βράδυ του Σαββάτου ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα ορεινά, ημιορεινά και στο εσωτερικό η θερμοκρασία θα είναι κάτω από το 0 και θα επικρατεί παγετός. Στα παράλια η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 0 έως 2 βαθμούς όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο αναμένεται να είναι η ψυχρότερη μέρα των τελευταίων 12 μηνών, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 6 έως 8 βαθμούς κάτω της κανονικής για την εποχή. Για τα ακριβή υψόμετρα και τις ποσότητες χιονόπτωσης θα αναφερθούμε αύριο.

Τα επίπεδα σκόνης στη Λεμεσό , έφτασε τα 137.7 mg, 58.7 mg στη Λευκωσία, 135.3 mg στη Πάφο και 59.3 στη Λάρνακα.Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>