Ψυχρές αέριες μάζες και χαμηλές πιέσεις προσεγγίζουν την περιοχή…

Ένα εντυπωσιακό “Ωμέγα Blocking” θα επηρεάζει την κεντρική και βόρεια Ευρώπη τις επόμενες μέρες. Στα ανατολικά του αντικυκλώνα εμποδισμού, θα έχει κατάβαση πολικού ψύχους σε συνδυασμό χαμηλών πιέσεων όπου θα επηρεαστεί και η περιοχή μας τις επόμενες μέρες. Το Ωμέγα Blocking θα σχηματιστεί λίγο πιο βόρεια από ότι χρειάζεται για να ευνοηθεί η περιοχή μας από αρκετά φαινόμενα σε σχέση με το τι είχαμε πρόσφατα. Από την άλλη μεριά του αντικυκλώνα θα επικρατούν πιο θερμοί και υγροί άνεμοι από τον Ατλαντικό, όπου θα ευνοείται η δυτική Ευρώπη από χαμηλά συστήματα κακοκαιρίας.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 – 4 μποφόρ, σύντομα όμως στα νότια και δυτικά παράλια, αλλά και στα ορεινά οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ με ριπές τοπικά να φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 – 18 στα παράλια και 2 στη Χιονίστρα. Το βράδυ θα σημειωθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος.

Την Παρασκευή θα μας επηρεάσει ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια. Ο καιρός θα καταστεί σταδιακά συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Αρχικά οι χιονοπτώσεις θα είναι περιορισμένες στα ορεινά, αλλά μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν και στα ημιορεινά από τα 500-600 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά έντονες με βροντές. Αργά το απόγευμα χιονόνερο αναμένεται και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση. Την περιοχή θα επηρεάζει ισχυρό έως πολύ ισχυρό δυτικό-βορειοδυτικό ρεύμα αέρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά, βόρεια αλλά και περιοχές του εσωτερικού. Χιονόνερο ή νιφάδες χιονιού πιθανόν να πέσουν και σε κάποιες παράλιες περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κυρίως λόγω του φαινομένου Lake-Effect Snow. Στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί ολικώς παγετός. Παγετός θα σχηματιστεί και σε αρκετές περιοχές του εσωτερικού και τοπικά σε κάποιες παράλιες περιοχές.

Ελαφρώς λιγότερο φαίνεται να είναι το κρύο το Σάββατο, αλλά παραμένει η πιο κρύα μέρα των τελευταίων 12 μηνών. Όσο αφορά τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα από ότι φαινόταν αρχικά, αλλά και πιο τοπικά και μάλλον θα είναι περιορισμένα στα ορεινά και βόρειο 1/4 του νησιού. Στις περισσότερες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό με αρκετή ηλιοφάνεια. Πάνω από τα 400 μέτρα τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονιού και πιο χαμηλά θα πέφτουν ως χιονόνερο. Αν υπάρξουν άλλες αλλαγές, θα σας ενημερώσουμε στο αυριανό μας δελτίο.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>