Πολύ ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή!!!

Απόψε ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος.Τοπικά θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις λόγω του φαινομένου “Lake Effect Snow”, κυρίως στο βόρειο μισό του νησιού, όπου στα ορεινά και τα ημιορεινά στις εκεί περιοχές θα έχουμε ελαφριές χιονοστρώσεις. Νιφάδες χιονιού ή λίγο χιονόνερο πιθανόν να σημειωθούν και σε άλλες περιοχές. Τις περισσότερες πιθανότητες (40-50%) για χιονοστρώσεις, θα τις έχουν οι περιοχές από τον κόλπο της Μόρφου ως τον Σταυρό της Ψώκας-Τρόοδος-Καννάβια. Ελαφριά χιονόστρωση θα έχει και o Πενταδάκτυλος. Ολικός παγετός αναμένεται στα ορεινά και ημιορεινά. Παγετό θα έχουμε και στο εσωτερικό και τοπικό παγετό σε κάποιες παραλιακές περιοχές.

Αύριο Σάββατο θα είναι η πιο κρύα μέρα των τελευταίων 12 μηνών, παρόλο που θα επικρατούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος, αλλά το «Lake Effect Snow», θα δώσει ακόμα λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις ή νιφάδες χιονιού τοπικά στα ορεινά, ημιορεινά και βόρειο 1/3 του νησιού χωρίς χιονόστρωση. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται 6 έως 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή, ο καιρός παραμένει πολύ ψυχρός χωρίς να αποκλείονται κάποιες πολύ τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος. Η ερχόμενη εβδομάδα παραμένει αρκετά ψυχρή με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά από την Τρίτη-Τετάρτη και μετά.

Στα ορεινά και ημιορεινά σημειώνεται τοπικά ελαφριά χιονόπτωση. Λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Αυτή την στιγμή η θερμοκρασία στη Χιονίστρα είναι στους -9 βαθμούς, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να πέσει ακόμη δυο βαθμούς.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>