Η βροχόπτωση του μήνα έφτασε το 74% και η βροχόπτωση του τετραμήνου στο 99%.

Το χαμηλό σύστημα που μας επηρέασε την περασμένη Παρασκευή έδωσε τοπικά καλές ποσότητες υετού, σε αρκετές ομως περιοχές οι ποσότητες ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν κυρίως στον κόλπο της Μόρφου και νοτιότερα προς την κορυφογραμμή της οροσειράς του Τροόδους. Σε αυτές τις περιοχές είχαμε και τις πιο βαριές χιονοπτώσεις, όπου έφταναν σε πολύ πιο χαμηλά υψόμετρα σε σχέση με το υπόλοιπο νησί.

Η περισσότερη καταγραφή υετού ήταν στον Κάτω Πύργο με 31.2 χιλιοστά και ακολουθεί ο Σταυρός της Ψώκας με 20 χιλιοστά. Ο μέσος όρος βροχής ήταν 6.7 χιλιοστά βροχής, που αντιστοιχεί με το 8% της κανονικής του μήνα. Η βροχόπτωση του μήνα Ιανουαρίου έφτασε το 74%, ενώ η βροχόπτωση του τετραμήνου Οκτώβριος-Ιανουάριος στο 99%.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις του μήνα εδώ και εδώ.

Η ροή νερού στα φράγματα του τελευταίου τριημέρου ανήλθε στα 675 E.K.M όπος μπορείτε να δείτε εδώ. Από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, η ροή νερού έχει φτάσει τα 28.995 Ε.Κ.Μ. Η πληρότητα των φραγμάτων βρίσκεται στο 27.9%, ενώ την αντίστοιχη περσινή μέρα είχαμε πληρότητα 37.9%. Για τις επόμενες 6-8 μέρες δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο όσο αφορά βροχές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους είναι 90 εκατοστά και στην Χιονίστρα 110-120 εκατοστά. Στις βόρειες πλαγιές των υψηλότερων κορυφών του Τροόδους το χιόνι είναι περισσότερο.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από τις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους το Σάββατο 28/1/2017 με θερμοκρασίες από -6 έως -11.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>