Ασθενής χαμηλή πίεση και ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος , με μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής το απόγευμα στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 16 βαθμούς στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και πάρα πολύ ψυχρός.

Στην οροσειρά του Πενταδάκτυλου δεν αποκλείεται να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση. Στα ορεινά, ημιορεινά, εσωτερικό και τοπικά στα ανατολικά παράλια θα σχηματιστεί παγετός. Αύριο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και πολύ ψυχρός ειδικά για το ανατολικό 2/3 του νησιού. Στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά ο παγετός παραμένει. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση. Την Πέμπτη, Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο. Την Κυριακή θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την ερχόμενη εβδομάδα αντικυκλώνας που θα βρίσκεται στη Βόρεια Ευρώπη, με επέκταση προς την Κεντρική Ευρώπη, φαίνεται να ευνοεί την κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών και χαμηλών βαρομετρικών προς την περιοχή μας.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>