Ψηλή πίεση και ανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή

Αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα και χαμηλό βαρομετρικό στην κεντρική μεσόγειο ευνοούν θερμές αέριες μάζες και μέτρια ποσοστά σκόνης από την Αφρική προς την περιοχή μας.

Ψηλή πίεση και ανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 25 στα παράλια και 13 βαθμούς στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 στα παράλια και 5 στη χιονίστρα.

Από αύριο μέχρι την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος και σχετικά θερμός καιρός για την εποχή. Η θερμοκρασία αύριο σημειώνει αισθητή άνοδο, την Πέμπτη δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Παρασκευή σημειώνει μικρή πτώση. Την Πέμπτη αναμένονται μέτρια ποσοστά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ασθενές χαμηλό βαρομετρικό και ασταθείς αέριες μάζες φαίνεται να επηρεάζουν την περιοχή, όπου πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και εσωτερικό .Σημειώνεται πτώση θερμοκρασίας.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

//]]>