Αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 5 ο κυκλώνας Ίρμα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν περισυλλεγεί από αεροσκάφη της NOAA και U.S. Air Force Hurricane Hunter aircraft, μέσα από τον κυκλώνα, οι άνεμοι φτάνουν τα 375 kph στο υψόμετρο της πτήσης γύρω στα 10000 πόδια και 280 kph στην επιφάνεια. Μετά τα τελευταία δεδομένα ο κυκλώνας από κατηγορίας 4 έχει αναβαθμιστεί σε κατηγορίας 5. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για τον ισχυρότερο κυκλώνα που έχει καταγραφεί στον Ατλαντικό ωκεανό τα τελευταία 10 χρόνια.

Τις επόμενες ώρες ο κυκλώνας ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη λίγο, αλλά τις επόμενες μέρες αναμένεται μερική εξασθένηση του καθώς το μάτι του αναμένεται να περάσει πάνω από ξηρά.

Τα βορειανατολικά νησιά Leeward αναμένεται να επηρεαστούν αργότερα σήμερα με την ένταση της Ίρμα να παραμένει σε κατηγορία 5. Η περιοχή αναμένεται να επηρεαστεί από ανέμους εξαιρετικά επικίνδυνους για την ασφάλεια και ζωή, έντονες βροχοπτώσεις και αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

Επίσης αναμένεται να επηρεαστούν τα British και U.S. Virgin Islands, και το Puerto Rico αύριο από το μεσημέρι και μετά, με τα ίδια χαρακτηριστικά που αναφέρουμε πιο πάνω για τα νησιά Leeward.

Προς το τέλος της βδομάδας ο κυκλώνας Ίρμα αναμένεται να επηρεάσει τα νησιά Turks και Caicos, Dominican Republic, Haiti, Bahamas και Cuba ως ένας εξαιρετικά ισχυρός κυκλώνας πιθανότατα κατηγορίας 4.

Ο κυκλώνας Ίρμα φαίνεται να πλησιάζει μέχρι τα νότια παράλια της Florida, με την πορεία που θα ακολουθήσει μετά να είναι αβέβαιη. Το χειρότερο σενάριο αλλά και πιο απομακρυσμένο είναι να εισέλθει στον κόλπο του Μεξικού, όπου εκεί θα κρατήσει τα χαρακτηριστικά του τροπικού κυκλώνα που ίσως επηρεάσει ήδη πληγείσες περιοχές από τον πρόσφατο κυκλώνα Harvey. Το επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής είναι να εισέλθει στα νοτιοανατολικά τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Φλόριντα όπου και θα υποβαθμιστεί.

Ακολουθούν πρόσφατες εικόνες και μοντέλα του κυκλώνα Ίρμα:

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

//]]>